construction-area-150275-1280Preşedintele Iohannis tocmai a promulgat Legea care prin care s-a cerut modificarea articolului 33 din Codul Rutier cu privire la Semnalizarea Rutieră. Astfel lucrările la partea carosabilă vor fi semnalizate obligatoriu cu lumini intermitente de culoare galbenă!

Noua prevedere legislativă a intrat deja în vigoare vineri, fiind publicată în Monitorul Oficial 369/2016. Conform acesteia:  „Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie. Aceasta es
te însoţită, pe timpul nopţii, de lămpi cu lumină galbenă intermitentă, sau în cascadă şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu acordul poliţiei rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare”, este noua formă a articolului 33 din Codul Rutier.

Modificările au fost adoptate de Parlament imediat după moartea agentului principal Bogdan Gigină, cel care însoţea coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

(Jurnal)