Dacă în municipiu au dezgropat securea războiului, la nivel naţional Lucian Iliescu şi Noruţ Stănişteanu conlucrează de minune. „Primarul” şi „prefectul” au adus două noi premii pentru judeţul Giurgiu de la cea de-a cincea ediţie a Galei „Premiile de Excelenţă Administraţie.ro”.

Desfăşurată la Braşov în data de 22 octombrie, şi organizată de Portalul Administratie.ro, Agenţia OSC şi Primăria Braşov, gala a numărat nu mai puţin de 38 de laureaţi din toate domeniile administraţiei. Primarul municipiului Giurgiu a „triumfat” la categoria „Premiul de Excelenţă pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene” alături de primarul municipiului Orăştie, al Consiliului Judeţean Argeş şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi. Şapte persoane, printre care şi prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, au fost câştigători la categoria „Premiul de excelenţă pentru continuitate în administraţia publică”. Spre deosebire de primarul Iliescu care

şi-a ridicat personal premiul, prefectul de Giurgiu nu a putut lua parte personal la decernarea acestor premii, din partea Prefecturii Giurgiu fiind trimisă o altă persoană. „Foarte puţini prefecţi au luat parte la această Gală. Am înţeles că Vasile Blaga le-a interzis să ia parte la aceasta, invocând faptul că există probleme în teritoriu” a încercat Lucian Iliescu să justifice absenţa în masă a prefecţilor de la această reuniune. „Oricum nu ştiu de ce a luat Noruţ Stănişteanu acest premiu; el e ba destituit, ba investit. Anul trecut a venit doamna Elena Dinu să îi ridice premiul. Acum a venit altcineva. Nici acum Giurgiu nu are cale ferată, deşi prefectul se lăuda că rezolvă problema podului de la Grădiştea” l-a „înţepat” Lucian Iliescu pe fostul său coleg de partid. Referitor la premiul obţinut, Lucian Iliescu se află la cel de-al patrulea „succes”, singurul an în care acesta nu a câştigat nimic fiind 2006. Realizarea primei părţi a aducţiunii de gaze şi dezvoltarea urbană a municipiului au fost argumentele principale ale juriului. În ciuda premiului, Lucian Iliescu a declarat că acesta pare unul mai degrabă formal, datorită faptului că autorităţile centrale nu prea se înghesuie la acest eveniment, başca faptul că inclusiv cei care câştigă aceste premii tratează cu indiferenţă momentul, netrimiţând nici măcar o delegaţie care să reprezinte comunitatea respectivă.

Bogdan VLADU