În cadrul întâlnirii Comitetului Director al Asociaţiilor Municipiilor din România (care a avut loc la Cluj-Napoca între 18 şi 19 februarie) s-a luat în calcul şi posibilitatea ca angajaţii Primăriilor să câştige mai mulţi bani.

Prezent la reuniune, Lucian Iliescu a confirmat acest lucru la o recentă conferinţă de presă, declarând că o eventuală creştere a salariilor în domeniul administraţiei publice ar fi una justificată.

“Deocamdată am discutat problema fără să intrăm pe subiect. Eu o să ies la pensie ca un plutonier major. În mână, lunar, salariul meu este de 37 de milioane, în condiţiile în care prefectul câştigă dublu. Nu sunt eu ăla sărac, dar nu este corect după atâţia ani lucraţi în administraţie să ies la pensie cu vreo 15 milioane” a declarat Lucian Iliescu.

În antiteză cu dorinţele primăriilor de municipiu, aproape jumătate din comunele ţării nu mai au bani nici măcar pentru plata salariilor de bază. Conform aceluiaşi Lucian Iliescu, la întâlnirea de la Cluj-Napoca s-a discutat şi despre restrângerea numărului de primării şi a regionalizării României.

“Soluţia ar fi ca din 3, 4 sau 5 comune să se facă o primărie singură, una raională sau zonală cu: arhitect, cu serviciu de evidenţă a populaţiei etc. Nu ca din trei sate să se facă trei comune ca până acum, pentru că nu au surse de finanţare. Oricum, până în 2013 eu cred că administrarea ţării se va face pe regiuni” a conchis Iliescu.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here