Peste 40.000 de pachete de ţigări, dar şi mai multe treninguri şi parfumuri au fost descoperite şi confiscate de vameşii şi poliţiştii de frontieră giurgiuveni la un singur control. Astfel, potrivit unui comunicat de presă comun al celor două instituţii, lucrătorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Giurgiu (unitate subordonată Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti) şi poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunse şi nedeclarate, asupra a 14 cetăţeni români sosiţi din Grecia, 40.160 pachete de ţigări, 122 costume trening şi 130 flacoane parfum şi apă de toaletă, mărfuri ce urmau să fie introduse ilegal în ţară, în valoare de aproximativ 430.424  lei (104.730 Euro). Joi, 20.05.2010, între orele 12.00 – 18.00, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră giurgiuveni au organizat şi desfăşurat, pe sensul de intrare în ţară, o acţiune comună pe linia combaterii infracţionalităţii tranfrontaliere, urmărind introducerea în ţară a produselor accizabile şi a bunurilor susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intectuală, acţiunea fiind continuată în cursul nopţii de 20 spre 21 mai a.c..

În urma controlului au fost depistaţi 14 cetăţeni români, sosiţi din Grecia în autocare sau în autoturisme personale, care transportau 40.160 pachete de ţigări, mărcile „Marlboro”, „Jin-Ling” şi „Raquel Slim”, 122 costume trening, precum şi 130 flacoane apă de parfum şi de toaletă, mărcile „Lacoste”, ”Kenzo” şi „Armani”, mărfuri nedeclarate şi susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de circa 430.424 lei (104.730 Euro).

Întreaga cantitate de mărfuri a fost reţinută în vederea confiscării de autoritatea vamală, conform legislaţiei în vigoare, iar cetăţenii români implicaţi vor fi cercetaţi penal pentru evaziune fiscală, punere în circulaţie de bunuri contrafăcute şi concurenţă neloială, la finalizarea cazurilor urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

REDACŢIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.