booon_0e80c9e38aUltima extragere a loteriei bonurilor fiscale emise în perioada 1 – 31 octombrie 2015,  a avut loc cu cu doar câteva săptămâni (duminică 22 noiembrie), fără ca nimeni să observe mânăria instrumentată de răposatul Guvern Ponta. Loteria bonurilor fiscale, n-a fost de fapt altceva decât o altă găselniță de a-i păcăli pe românii.   Anunțată la început cu surle și trâmbițe, extragerea s-a derulat ca și până acum, având un fond de premiere de 1 milion de lei, din care urma să se  acorde cel mult 100 de premii. Selecția câștigătorilor de la ultima păcăleală PSD – Ponta s-a făcut  în două etape. Duminică 22 noiembrie a fost prima etapă care a constat în extragerea din urne a biletelor ce au desemnat ziua și valoarea bonurilor câștigătoare. Regulamentul cere ca după centralizarea cererilor de revendicare a premiilor, în situația în care numărul solicitanților este de peste 100 atunci , să fie organizată o a doua etapă (extragere), pentru a se stabili cele 100 de bonuri câștigătoare. Cererile de revendicare a premiilor de la Loteria bonurilor fiscale se depun ulterior la Direcția Finațelor Publice în timp de 30 de zile de la data extragerii. În situația în care nu există niciun câștigător atunci fondul de premiere , în valoare de un milion de lei se reportează pentru extragerea următoare.

 Până aici toate lucrurile sunt bune și frumoase numai că din păcate mulți dintre cei ce au căzut în capcana ”întinsă” de Guvernul Ponta n-au priceput încă faptul că  acest concurs cu premii era făcut cu dedicație și nicidecum pentru responsabilizarea  cetățeanului și eradicarea evaziunii, așa cum se explicase la început. Explicația este foarte simplă: Câți salariați pot efectua cumpărături într-o singură  zi, dintr-un singur magazin și pe un singur bon fiscal, în valoare de 772 lei (n.a. – cuantumul stabilit pentru ultima extragere) ?  Cum poate cumpăra un salariat bunuri de 772 lei, pe un singur bon fiscal, în situația în care salariul minim net pe economie este de doar 780 lei, iar pensia minimă este și ea undeva în jurul valorii de 600 lei pe lună?! Așadar, cui se adresează această șmecherie fiscală, marca PSD & Ponta?

De fapt prin această metodă PSD găsise încă  formă de a-i a-i stimula tot pe cei cu bani, adică pe baronii locali și rubedeniile acestora, cei aflați la Guvernatre mimând interesul național, oamenii cu venituri modeste fiind lăsați tot la mila Domnului.

 Iată cum, , social democrații i-au îndemnat astfel pe românii din clasa de jos, să solicite bon fiscal sub pretextul eradicării evaziunii fiscale  (  chiar și atunci când aceștia cumpărau o pâine de 0.80 lei!), amăgindu-i de fapt și făcându-i , în mod cinic, să aștepte un premiu ce s-a dovedit iluzoriu.  O altă formă de pomană electorală promisă cetățenilor, dar niciodată onorată! Și minciuna lor poate ar fi continuat la nesfârșit dacă nu s-ar fi consumat tragedia care a marcat o țară întreagă, de la care , iată , s-au scurs deja 40 de zile ,  cetățenii având în sfârșit curajul de a spune că s-au săturat de atâta minciună, coborând în stradă și cerând să plece de la conducerea acestei țări, în care românii nu mai au loc astăzi să trăiască, să spere, sau să iubească…Este rândul nostru de a înlocui Loteria bonurilor fiscale, la a căror extrageri , după cum am văzut, oamenii onești nu au nicio șansă, cu   Loteria bunului simț  la care cei ce umblă cu pomeni electorale, nu vor fi câștigători niciodată!

(Marian TARU)