Dacă în urmă cu ceva timp, comuna Slobozia se confrunta cu o situaţie deloc plăcută privind persoanele beneficiare ale ajutorului social, precum şi însoţitorii persoanelor cu handicap, acestea neprimindu-şi drepturile băneşti la data stabilită, se pare că primăvara a le-a rezolvat problemele, în acest moment în localitate numaiexistâd plăţi restante pentru aceştia. „Deşi nu ne putem lăuda cu un buget care ne este necesar pentru a rezolva în totalitate problemele comunei, lucrăm în acest moment la repartizarea lui”, ne declară Mihai Gheonu, primarul acestei localităţi. În prezent în comună a fost demarat procesul de salubrizare, beneficiarii Legii 416 efectuând lucrări de decolmatare a şanţurilor, curăţire a trotuarelor, strângerea gunoaielor.

Chiar dacă în iarnă a nins din abundenţă, comuna fiind expusă riscului de inundaţii, topirea într-un timp realtiv scurt a zăpezii nu a ridicat mari probleme gospodăriilor cetăţenilor, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei intervenind cu promptitudine şi cu utilajele din dotare pentru a întâmpina orice dificultate.

„Cu bune şi cu rele- ne mai precizează Mihai Gheonu – ne pregătim pentru a întâmpina Sfântul Paşte, gospodinele din localitatea noastră fiind recunoscute pentru priceperea încondeierii ouălor şi frământării cozonacilor. Privitor la Sfânta Slujbă din noaptea de Înviere, ea se va ţine în lăcaşele de cult aflate în localitate, unul dintre ele fiind chiar Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul”, sfiinţită chiar anul trecut, mănăstire care a luat fiinţă pe locul unui fost depozit de armament”. În finalul dilogului nostru, edilul comunei transmite toate gândurile bune şi multă sănătate tuturor locuitorilor comunei Slobozia, precum şi tuturor instituţiilor care colaborează cu Primăria Slobozia.

Codruţa VITAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here