florin-gheonu-slobozia1-1024x718Luni, 27 martie, primarul comunei Slobozia, Florin Gheonu, aştepta şedinţa de Consiliu local în care urma să se aprobe bugetul la nivel de primărie. Din dialogul avut cu primarul Florin Gheonu, am aflat că acesta are proiecte importante ce urmează să fie derulate pe parcursul acestui an.  Edilul ne-a amintit, în discuţia avută,  faptul că unul din cele mai importante proiecte ce urmează a fi realizate în acest an este porţiunea de 10,5 kilometri de şosea. Acest lucru va însemna asfaltarea în totalitate a comunei Slobozia – ne spunea Primarul Gheonu. La fel de mult aşteptată este realizarea asfaltării drumului DC 121 (care leagă localitatea Slobozia de Drumul judeţean, şi mai departe, oraşul Giurgiu de comunele Vieru şi Putineiu. Este un proiect ce a fost aprobat de către Consiliul judeţean Giurgiu şi publicat deja în Monitorul Oficial.

Odată cu încălzirea timpului am început şi lucrările menite să ajusteze explozia de vegetaţie a gardurilor verzi şi a copacilor de pe marginea străzilor din comună. Aşa cum vă relatam la ultima noastră întâlnire se lucrează la legea pastorală şi scoaterea islazului în suprafaţă de 560 ha (inclusiv păşune), la licitaţie.

Primarul Gheonu ne mai spunea că sărbătoarea Paştelui, care este atât de aproape, va fi şi pentru ceilalţi locuitori ai comunei un prilej de a ieşi la lucrările de sezon. Oamenii îşi vor vopsi gardurile, vor curăţa buruienile din faţa gospodăriilor, vor sădi flori şi pomi în grădină. Slobozenii sunt cu toţii gospodari şi nu vor ezita nici de data aceasta să îşi demonstreze hărnicia. Am plecat din comuna Slobozia privind din viteza maşinii caişii şi zarzării din grădinile oamenilor, ce păreau ninşi de la atâta floare, în timp ce şanţurile şi gardurile caselor erau invadate de micşunele, primăvara împodobind cu generozitate pământul fertil al acestei localităţi.

(Florian Tincu)