Prima vizită din acest an în comuna Malu, ne-a relevat faptul că sub noul primar, Florin Şoavă,  aici s-a înfiripat speranţa unui trai mai bun a cetăţenilor. Cu jovialitatea-i recunoscută, primarul Şoavă ne-a explicat că anul acesta este “unul crucial pentru dezvoltarea comunei.

S-au predat documentele pentru achiziţia publică de modernizare a drumurilor comunei, însemnând circa 10,5 kilometri de asfalt, lucrare în valoare de 1,5 milioane de euro,  care acoperă cam 75%  din totalul drumurilor, la nivel de comună” ne declara Florin Şoavă. “Documentele au trecut criteriile de verificare electronică urmând ca la data de 7 februarie ( n.r. – data redactării acestui material), să aibă loc licitaţia. O altă surpriză plăcută pentru noi a fost aceea că  în  data de 24 ianuarie am fost înştiinţaţi că documentele depuse pentru sistemul de canalizare al comunei au fost, la rândul lor, validate. Astfel că foarte curând vom începe realizarea acestui obiectiv care va ajunge la valoarea de 5 milioane de euro!, şi care va aduce apă şi veceu în casa tuturor locuitorilor din Malu. În acest scop aici se va realiza şi o staţie de epurare după standarde europene. Aşteptăm doar definitivarea bugetului naţional, discutat în aceste zile, pentru a putea depune şi alte proiecte,  pentru canalizarea pluvială cât şi pentru ecologizarea şi împădurirea suprafeţelor neproductive din comună.” Primarul Şoavă ne mai spunea că un alt proiect luat în calcul şi care va aduce profit locuitorilor comunei este cel de modernizare a bălţilor Jianca 1 şi Jianca 2, aceasta din urmă oferită în concesiune. Dorind să fie în legalitate la toate capitolele, Florin Şoavă  a realizat conform instrucţiunilor ISU, în sediul Primăriei,  o cameră special amenajată, destinată celor rămaşi fără adăpost în caz de incendiu sau calamităţi, ce aşa cum am constatat la faţa locului este dotată cu tot ce este necesar. La toate acestea se alătură amenajările legate de punctul poştal al comunei, de cabinetul stomatologic şi cabinetul parlamentar al deputatului Marin Anton, bine întreţinute şi puse în valoare de Primăria Malu. Aşa cum i-am promis primarului Şoavă, foarte curând vom poposi din nou în această comună, pentru a prezenta un alt proiect la fel de important pentru zonă, dar şi pentru judeţ, cel al parcului fotovoltaic, ce urmează a fi realizat aici.

T. Florian

2 COMENTARII

  1. Nu degeaba bulgarii astia cu capul mare au capul mare! In Vedea, vesnicul rival, ce se va construi? Dar la tiganii de la Putineiu? Sau la tarani prosti si trogloditi in Vieru, ce se va construi? Ca au plantat tei si peste noapte au disparut toti. Daca tragi un part pe strada la 3 noaptea in Vieru sigur te aude cineva, radio-sant functioneaza non-stop, dar ca sa vada ca fura pomii n-a vazut si n-a auzit nimeni nimic! Vorba lui Gadea(pe care oricum nu-l agreez ca tot taran de la Vieru a ramas): „astia nu merita nimic”! Si stii ce? Chiar asa si este. Cat despre bulgarii de la Malu: mai muraturi, ca sa asfaltezi 10,5 km cu 1,5 mil euro la cat se fura la infrastructura, e o mare realizare. Mai ramane sa vedem calitatea asfaltului. Or baga si plasa de ranforsare ca sa reziste sub greutatea tirurilor si utilajelor agricole? Or baga si granule de cauciuc in asfalt(ca in Germania) pentru a rezista in timp si pentru o aderenta sporita? Ramane de vazut!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.