ponta-dragnea-inundatii-05Foto: De data asta Liviu Dragne chiar a intrat la apă! Prietenul și colegul său de partid, nu pare că ar dori să-l salveze…

 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat astăzi sentinţa în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de ambele părți, mai ales că procurorii au cerut închisoare cu executare. Pedeapsa primită de președintele executiv al PSD este una minimă. Codul Penal prevede închisoarea de la 1 la 5 ani pentru astfel de fapte. De altfel, niciuna dintre cele 75 de persoane inculpate în dosar nu au fost condamnate la închisoare cu executare. 

Liviu Dragnea anunţa, în urmă cu câteva zile, că dacă va fi condamnat va renunța la toate funcțiile pe care le deține, adică la cea de ministru al dezvoltării şi la cea de preşedinte executiv al PSD. Liviu Dragnea a recunoscut că aşteaptă cu emoţie decizia justiţiei, care deocamdată este în primă instanţă şi poate fi atacată în apel. Sentinţa trebuia dată încă din 5 mai.

această prezenţă la vot reprezintă un folos pentru democraţie. Susţin nevinovăţia, am credinţă că acţiunile mele au respectat legile ţării, am adus argumente şi probe pentru a fi achitat”, a afirmat Liviu Dragnea.

Giurgiuvenii nu au de ce să regrete deloc această sentință  mai ales pentru faptul că o serie de Direcții au fost mutate în altă parte din voința lui Liviu Dragne, una dintre instituțiile dărâmate de acesta fiind cea de Îmbunătățiri Funciare. (Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU

  1. Faptul că niciuna din cele 75 de persoane inculpate în acest dosar nu a fost condamnata la inchisoare ,iar lui Dragnea i-au dat un an cu suspendare,denotă că tot dosarul a fost o făcătură,început când suspendatul a revenit la butoanele si „cheile justiției”.Dar între timp s-au cheltuit o mulțime de bani pentru anchetarea și alergarea sătenilor cu drept de vot să dea cu subsemnatul,ar fi fost chiar culmea să-l achite pe Dragnea,fiindcă el a fost ținta pentru care au fost chinuiți și purtati pe drumuri atâția oameni în vârstă şi bolnavi.Pentru a se reduce impactul condamnării lui Dragnea,s-a orchestrat cu o zi înainte episodul Frunzăverde,chipurile că i-a șantajat și îndemnat pe primari să voteze pe actualul prezident.Eu nu știu alții ce simt,dar eu am impresia că suntem luați de prosti.Și să nu ne bucurăm de necazul altuia,fiindcă pe fiecare dintre noi ne paște vreo primejdie,mai devreme sau mai târziu.Eu nu mă bucur de exemplu că aproape zilnic i se redeschide câte un dosar fostului preşedinte,dar aștept să se ancheteze și fraudele de la alegerile din 2009.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.