20160614_132249Vineri, 10 iunie, la conducerea Administraţiei Zonei Libere Giurgiu a fost numit ca director general Liviu Cartojan.  De precizat că noul director nu este străin de problemele de administraţie ale Zonei, el ocupând funcţia de inginer şef al acesteia încă din luna mai 2014, după ce multă vreme ocupase postul de director general al SCAEP Giurgiu – Port.

Întrebat de jurnaliştii publicaţiei noastre care îi sunt priorităţile, acum, la început de mandat, tânărul director (43 de ani) ne-a declarat: „Demarăm şi finalizăm  o parte din proiectul HIGH PERFORMANCE GREEN PORT, însemnând reabilitarea drumului de acces al Zonei Libere şi a cheiului existent aici. Suntem în parteneriat cu firma ILR Logistic şi Primăria Municipiului Giurgiu într-un proiect ce se ridică la 15,5 milioane de euro (fonduri europene). Din această sumă totală Zona Liberă beneficiază de 500 mii de euro bani suficienţi reabilitării obiectivelor amintite.

Referindu-se la investitori Liviu Cartojan ne spunea: „Vom încerca o serie de modificări legislative  tocmai cu scopul atragerii unor investitori. Acest lucru va însemna crearea unor condiţii noi, aşa cum precizam, şi din punct de vedere legislativ prin înfiinţarea unei zone declarate Parc Industrial. Există în momentul de faţă solicitări în această privinţă, ţinând cont de faptul că foarte multe firme lucrează cu mărfuri comunitare, iar în prezent regimul de Zonă Liberă are avantaje reduse ce nu le mai satisfac aşteptările celor ce ar dori să investească aici…”, a mai precizat noul director general al Administraţiei Zonei Libere Giurgiu.