La şedinţa Consiliului Judeţean de joi, 30 august, disputele dintre preşedintele Vasile Mustăţea şi o parte dintre consilierii judeţeni s-au „încins” la dezbaterea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli pe 2012, în strânsă concordanţă cu alte două proiecte ce vizau continuarea programului de investiţii şi modificarea programului lucrărilor de întreţinere şi reaparaţii pe drumurile judeţene, proiecte aprobate de vechea conducere a Consiliului. Consilierul Cristian Marciu a încercat să oprească pe lista de priorităţi modernizarea drumului judeţean ce leagă Bolintinul de Roata de Jos şi Mârşa, dar preşedintele Vasile Mustăţea a explicat detaliat faptul că acest lucru nu este posibil acum. De ce? Pentru că, pur şi simplu, Consiliul Judeţean nu dispune de fondurile financiare necesare susţinerii părţii sale de co-finanţare la fondurile europene. „Am găsit, de la fostul Consiliu, şase drumuri judeţene, dar fonduri au fost prevăzute doar pentru trei. Am reuşit să deblochez, cu mari eforturi, cea mai grea situaţie, cu care s-a confruntat instituţia. Am reuşit să primim un credit de 40 milioane de lei, cu o dobândă bună, de doar 2,5 puncte peste ROBOR, şi cu un singur comision – cel de acordare. Dacă nu luam acest credit necesar derulării fondurilor europene, se bloca toată activitatea CJ şi instituţia intra în insolvenţă. În plus, îi blocam şi pe bulgari, deoarece proiectele se derulează în colaborare cu ei”, a precizat Vasile Mustăţea.

De altfel, preşedintele CJ s-a arătat nemulţumit şi de faptul că a „moştenit” de la vechea conducere numai contracte încheiate pe 4 sau 8 ani, care îi dau de gândit. Această precizare l-a adus în prim planul dezbaterilor pe consilierul MPNG Constantin Buduru, care, în stilul său caracteristic, a cerut să i se precizeze dacă aceste contracte sunt legal încheiate sau nu… „Nu de alta, dar să ştim şi noi şi să vă apărăm şi pe dumneavoastră!”. De aici şi până la finalul şedinţei, Constantin Buduru, deşi a primit de la preşedintele Vasile Mustăţea precizările necesare, s-a menţinut în nota sa caracterisitcă de „consilier extrem de vigilent”, încercând să sprijine propunerile consilierului Aurelia Dobre, care vizează susţinerea performanţelor sportive ale unui antrenor talentat.

La capitolul „Diverse”, consilierul Andrei Cornel a propus ca, pe viitor, Consiliul Judeţean să acorde sprijin şi pentru refacerea unor biserici arse din temelii, ca cea din Tomuleşti sau cea din satul Velea, comuna Bulbucata, biserică a cărei vechime este atestată documentar din anul 1340. În plus, consilierul Adrian Chiran a propus ca, pe viitor, Comisia de învăţământ a CJ să cuprindă şi ramura „sport”.

Heliade Călin

1 COMENTARIU

  1. Normal ca nu s-au atras fondurio europene pentru ca nu exista interes, competenta.Toti angajatii in frunte cu cei din conducerea CJ sunt pusi pe criterii politice , de rudenie, grup interese , etc , competenta nu exista indiferent de ce partid este la guvernare. Nu se dau concursuri pe post iar cand se dau sunt aranjate.Consilierii judeteni sunt toti niste nulitati profesional si moral , care de ani de zile sponsorizeaza partidele pentru a capata un post in CJ pentru avantaje personale multiple. Ei sunt incompetenti , dezinteresati la tot ce voteaza ( numai daca iese ceva personal ) . Nimeni nu raspunde dupa ce-i expira mandatul pentru activitatea dezastroasa pe care a avut-o in mandatul sau si pentru contrbutia de nimic in schimb are tupeu sa candideze ( adica sa-si cumpere un loc si la urmatorul mandat.performante ? Nici vorba .

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.