Întrebat care ar fi procentul de popularitate la nivelul judeţului Giurgiu, liderul UNPR Giurgiu, Nicu Ştefan  ne-a declarat că după estimările sale, el se situează în jurul a 7-8%, dar că va creşte în perioada următoare. Liderul Ştefan considera că este un procent  extrem de bun în condiţiile în care această formaţiune politică are doar un an de când s-a înfiinţat la Giurgiu. Întrebat ce şi-a propus în continuare, liderul UNPR ne-a spus: „Dorim să extindem numărul organizaţiilor locale. În  afara celor 21 de localităţi – la care se adaugă municipiul Giurgiu – deja bine structurate, în celelalte ne bazăm pe grupuri de acţiune formate din câte

15-16 membri, grupuri pe care dorim să le întărim”. Fără a  deconspira numele candidatului, Nicu Ştefan ne-a mărturisit că are o surpriză în bătălia ce se va da pentru funcţia de primar al municipiului.

„Sperăm că vom avea sorţi de izbândă în  vreo 11 localităţi  din judeţ, în celelalte urmând a ne mulţumi cu instalarea a unu, doi consilieri locali.” Vorbind despre strategia pe care a ales-o pentru a putea conta pe voturile giurgiuvenilor Nicu Ştefan ne-a mai spus: „Ne preocupă permanent stabilirea unor contacte directe cu oamenii de afaceri şi îndeosebi cu potenţialii investitori din afară pe care sperăm să reuşim a-i mobiliza în realizarea unor proiecte la nivelul judeţului Giurgiu. Ca rezultat al acestui efort scontăm pe înfiinţarea a circa 2500 de locuri de muncă. Deja avem în derulare proiecte ce se adresează la două segmente importante din populaţia judeţului: femeilor şi tinerilor. În prezent cca 460 de femei sunt deja angrenate într-un proiect constând în pregătirea lor pentru a-şi putea deschide câte o mică afacere, şi numărul celor interesate creşte de la o zi la alta. Cele mai bune 50 de proiecte  vor fi selectate urmând a primi ulterior finanţare pe un termen de 6 luni (bani necesari pentru acoperirea costurilor de înfiinţare a proiectului, pentru plăţi curente, pentru asistenţă judiciară etc).” Proiectul de care ne vorbea liderul UNPR Giurgiu se întinde pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, iniţiativa accesării lui aparţinând organizaţiei UNPR la nivel central, urmând ca în el să fie implicate toate judeţele ţării. Liderul UNPR ne mai preciza faptul că la acest moment, judeţul Giurgiu conduce ca număr al solicitărilor.

Un amănunt la fel de important este şi acela că toţi cursanţii, în cazul de faţă femei, care participă la  proiect primesc totodată şi un sprijin financiar, pe toată durata cursurilor. În ceea ce îi priveşte pe tineri Direcţia de Tineret şi Sport Giurgiu împreună cu un grup specializat în proiecte încearcă a implica în cadrul acestora grupuri de câte 5-7 tineri. Interesant este faptul că iniţiativele ce stau la baza realizării proiectelor aparţin chiar tinerilor, în majoritate membri ai organizaţiei de tineret a UNPR. “Conform preceptului biblic, le dăm acestor tineri undiţa, nu peştele, pentru a se ajuta singuri”, ne spunea Nicu Ştefan. “Ca şi în cazul proiectului de care vă vorbeam anterior, cursanţii vor primi şi nişte bani pentru prestaţia lor. De data aceasta la finalizarea proiectului participanţii pot solicita prelungirea termenului acestuia cât şi extinderea obiectului său de activitate.” Întrebat de ce până acum nu s-a întâmplat nimic în sensul accesării unor proiecte europene Nicu Ştefan ne-a spus: “Banii din aceste proiecte au existat şi până acum, dar nimeni nu a fost interesat de a le accesa, poate pentru motivul că nu le-ar fi adus nimic în propriul lor buzunar. Partea inedită a acestui proiect o constituie faptul că tinerii se pot pregăti în domeniile preferate de ei. La această dată sunt finalizate circa 170 de proiecte ce urmează a fi predate la data de 15 august autorităţilor centrale care le vor aviza în funcţie de priorităţi. Aceste proiecte ar putea angrena peste 800 de tineri“, a mai precizat liderul organizaţiei UNPR Giurgiu.

JGR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here