Conform recentelor declaraţii ale lui Dumitru Beianu, şi el proaspăt membru PSD, şi viitor vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice, în decembrie  Uniunea Social Liberală Giurgiu îşi propune să câştige şase din cele şase mandate de parlamentar care îi revin judeţului Giurgiu. „În premieră  avem la Giurgiu de aceeaşi parte a baricadei toate instituţiile importante, Primăria, Consiliul Judeţean şi reprezentanţi ai Parlamentului României”, a mai spus Beianu. Fostul independent Florian Nicolae, cunoscut electoratului de la alegerile locale din acest an, când şi-a retras candidatura pentru a lăsa culoar liber prietenului său şi coleg rotaryan, Nicolae Barbu, a declarat la rândul său că este onorat să candideze la parlamentare  din partea social democraţilor giurgiuveni, convins că va reprezenza cu brio interesele comunităţii locale, în Parlamentul României. „Vreau să mulţumesc membrilor acestui partid pentru încrederea acordată. Sunt plăcut surprins să constat că în USL principiile  toleranţei, dialogului, consensului, solidarităţii sunt puse la loc de cinste şi folosite într-un singur sens, cel al interesului cetăţeanului. Decizia de a candida am luat-o în primul rând pentru că sunt giurgiuvean şi pentru a reprezenta interesele giurgiuvenilor, aşa cum ei mă cunosc”, a afirmat Florian Nicolae.

Pentru cei interesaţi, din agenda sa politică nu vor lipsi proiectele sociale promise la începutul campaniei sale de la alegerile locale, de susţinere a investitorilor, şi mai ales cele menite  să  identifice noi şi noi  locuri de muncă.  Nicolae a mai declarat că este o cinste pentru el „de a face parte dintr-o echipă imbatabilă la nivelul municipiului, aceeaşi care a contribuit la succesul lui Nicolae Barbu la alegerile locale”.

Simţindu-se îndatorat pentru toate aceste declaraţii, Nicolae Bădălău, lider al PSD Giurgiu, cel ce  va candida în Colegiul 1 senatorial, i-a mulţumit la rândul său lui Florian Nicolae pentru decizia luată, arătându-se extrem de optimist în privinţa faptului că împreună vor reuşi să facă  „o echipă bună atât în alegeri cât şi după”.

„Este o onoare pentru noi, ca partid, dar şi pentru mine, personal, această prezenţă a lui Nicolae Florian în PSD şi în primul rând o certitudine că giurgiuvenii au acum un om aproape de ei. Un om care  a demonstrat că a reuşit să realizeze tot ce şi-a propus atât pentru  el cât pentru şi familia sa, urmând să îşi asume responsabilitatea de a-i ajuta şi pe cetăţenii acestui municipiu.” Bădălău a vorbit în continuare despre actele caritabile ale lui Nicolae, de sprijinul acordat primarului Barbu în candidatura acestuia la Primăria Giurgiu, declarând că pentru municipiul Giurgiu acum începe o etapă nouă. „Avem  certitudinea  că după patru ani ne vom uita în ochii cetăţenilor fără să ne fie ruşine. Sunt convins că USL va lua şase din cele şase mandate de parlamentar, pentru că toţi candidaţii sunt oameni de valoare”, a mai spus Bădălău. Deşi lucrurile între partenerii de Alianţă din USL  nu sunt deloc ce par a fi la prima vedere, şi nici roze precum ni le arată Nicolae Bădălău, acesta declara presei că social-democraţii giurgiuveni vor dialoga şi vor conlucra cu partenerii liberali, deoarece obiectivul comun al celor două partide este acela de a câştiga mandatele de parlamentar în toate colegiile în care vor avea candidaţi. Acesta este de fapt şi singurul adevăr din tot discursul din ultima perioadă al liderului social democrat, conştient de faptul că dacă nu va ieşi  câştigător în competiţia în care a intrat va dispărea definitiv din peisajul politic giurgiuvean.

Jurnal Press

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.