Ce alte acuzații le mai aduce Prim Vicepreședintele PNL, Liviu POPAZU, social democraților 

Prim Vicepreședintele Organizației municipale a PNL Giurgiu, Liviu Popazu, a făcut vineri, 5 septembrie, într-o  conferință de presă o analiză detailată asupra modului în care se desfășoară pre campania electorală și pericolul care pândește România după alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Am senzația deja că am mai trăit aceste vremuri deși nu a început campania electorală pentru prezidențiale, a declarat Liviu Popazu, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile s-a mai întâmplat prin anii 1990, când a început democrația în România. În ultimele zile, dar mai ales după aprobarea OUG nr. 55/2014, lucrurile încep să semene tot mai mult cu cele de atunci și este păcat că au murit peste 1.000 de tineri la Revoluția din decembrie 1989. Cred că ne aflăm în fața unui pericol major pentru viața democratică din România și ne pândește pericolul instuaurării dictaturii și a partidului stat (PSD)! Dorința PSD de a reinstaura o atmosferă în care opoziția să nu mai aibă nici un cuvânt de spus este tot mai mare, deși opoziția este esența democrației. Putere aveam și pe vremea lui Ceaușescu, dar nu aveam opoziție! C-am același lucru dorește azi PSD, care încearcă să pună mâna pe toate pârghiile de putere, lucru care nu este normal! Numirea lui Corina Crețu pentru funcția de comisar european este încă o dovadă că Ponta nu spune adevărul, deși încercă să ne spună că cine se opune numirii sale nu apără interesele României! Numirea nu este apanajul PSD sau al lui Ponta, ci este o problemă care trebuie să aibă consensul tuturor forțelor politice. Nu avem nimic cu doamna Crețu dar Ponta timp de o lună nu a spus nimic despre numirea comisarului european, practic a negociat în secret. Dacă făcea publică această numire atunci lucrurile puteau fi la fel ca la numirea lui Cioloș, când a fost consens politic național. Oricum, e bine că Ponta nu l-a numit pe Baronul Duicu!.

PSD prin tot ceea ce face încalcă multe principii. Zilele trecute Guvernul a oficializat un act deosebit de rușinos Ordonața 55,  a mai spus Liviu Popazu, prin care se încalcă multe principii sănătoase ale democrației. Ponta și PSD ne prezintă acest act normativ ca fiind unul de interes național, întrucât s-au stricat majorități în Consiliile locale și județene. Nimic mai fals decât această afirmație! Nu scrie nicăieri în vre-o lege că un primar sau președinte de Consiliu județean trebuie să aibă o majoritate de partea lui! Poate că fără o majoritate este mai interesant. Este mai bine ca cei care legiferează inițiativele într-un consiliu să nu fie din partidul liderului instituției, așa dezbaterile ar fi mult mai interesante. Probabil s-ar dezbate mai corect orice propunere a președintelui sau primarului. Altfel, cu majoritate de partea acestor lideri toată lumea se aliniază de sus până jos și asistăm parcă la o piesă de teatru – în care se oficializează dictatura!

Democrația este scumpă, iar dictatura ieftină!

Vicepreședintele Liviu Popazu mai spunea că după pre campania și campania electorală dedicată alegerilor prezidențiale speră ca , pe 2 noiembrie, în alegerea cetățenilor cu drept de vot să primeze maturitatea electoratului. O mare parte dintre alegători au mai trăit o asemenea experiență tristă, așa că acum au experiență în alegerea viitorului președinte. Atunci, cei care au lovit în principiile democrației au n-au mai reușit în totalitate să-și atingă obiectivele. Sper să se întâmple la fel și în noiembrie și România să evite instaurarea partidului stat și a dictaturii social democrate. Sunt optimst și ca liberal cred că vom trece cu bine peste această campania electorală începută de PSD într-un mod rușinos. Cred în maturitatea electoratului care își va spune cuvântul la cele două tururi de scrutin prezidențial din noiembrie. Foarte mulți concetățeni își vor da seama că interesele PSD nu sunt ale României, ci doar ale social democraților, și îi vor sancționa așa cum i-a sancționat și pe alții altădată. Tentativa PSD de a anihila opoziția este un lucru care trebuie oficializat de electorat. Nu ne este frică de OUG 55, dar nimic nu poate fi mai rușinos decât să dai liber la migrația politică! Este evident că cine vrea să-și schimbe opțiunea politică o poate face, doar trăim într-o lume liberă! Dar să pleci dintr-un partid care te-a ajutat la greu nu este cinstit! Ce face Ponta acum? Întoarce România la democrația originală a lui Ion Iliescu?! Dacă dorește PSD să schimbe majorități de ce nu produce alegeri anticipate, că legea îi dă acest drept? Dar vedeți, alegerile – esența democrației costă! Așa că Guvernul PSD preferă haosul și face o lege doar în favoarea sa și a candidatului său la președinție, Victor Ponta. Din păcate, democrația costă iar dictatura este ieftină! – mai preciza Liviu Popazu.

Toate  variantele calculelor PSD ca Victor Ponta să fie ales președintele României dau cu minus!

Până la Liviu Dragnea nimeni nu are argumente suficiente pentru a demonstra necesitatea OUG nr. 55 – a declarat și președintele liberalilor municipali, Dumitru Beianu – mai ales că peste două luni sunt alegerile prezidențiale. Toate variantele calculelor PSD ca Victor Ponta să fie ales președintele României dau cu minus! Chiar și cu voturile lui Tăriceanu tot nu se strâng peste 50% în turul doi, de partea lui Ponta! Din acest motiv PSD încearcă pe orice căi să mai câștige voturi! PSD are nevoie de această lege ca de aer, dar și de un management favorabil lui Ponta, pe care nu-l poate avea. Din păcate pentru ei Ordonanța va fi declarată neconstituțioanală, până la urmă, la C.C.R. Nu dorim instaurarea Republicii PSD în România, iar dacă Ponta ajunge președintele țării ar fi cel mai rău pentru țara noastră. Ponta este bun de Prim Ministru, nu de președinte de țară! România are nevoie de un președinte care are intenția de mediator între forțele politice. Are nevoie de un președinte care să fie dispus la consensuri, așa cum este candidatul PNL, Klaus Iohannis. Scenariile aruncate pe piață cu Udrea în turul doi cu Ponta sunt iluzorii! Și varianta cu Tăriceanu, un liberal foarte apreciat, nu are nicio șansă de reușită. Tăriceanu ar putea intra în turul doi cu Iohannis, oricum nu cu Udrea, doar dacă nu candidează Victor Ponta, cum se discută pe la colțuri!!!

Heliade CĂLIN