Liderii Organizaţiei municipale a PNL, au susţinut vineri, 5 septembrie, o conferinţă de presă în care au analizat pe larg modul în care se desfăşoară precampania electorală şi pericolul care pândeşte România după alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Ne pândeşte pericolul instaurării dictaturii partidului stat!

Am senzaţia deja că am mai trăit aceste vremuri deşi nu a început campania electorală pentru prezidenţiale, a declarat Prim vicepreşedintele PNL, Liviu Popazu. Ce se întâmplă în aceste zile s-a mai întâmplat prin anii 1990, când a început democraţia în România. În ultimele zile, şi mai ales odată cu aprobarea OUG nr. 55/2014, lucrurile încep să semene tot mai mult cu cele de atunci şi este păcat că au murit peste 1.000 de tineri la Revoluţia din decembrie 1989! Cred că ne aflăm în faţa unui pericol major pentru viaţa democratică din România. Ne pândeşte pericolul instaurării dictaturii partidului stat (PSD)! Dorinţa PSD de a reinstaura o atmosferă în care Opoziţia să nu mai aibă niciun cuvânt de spus este tot mai mare, deşi Opoziţia este esenţa democraţiei. Putere aveam şi pe vremea lui Ceauşescu, dar nu aveam Opo-ziţie! Cam acelaşi lucru doreşte azi PSD, care încearcă să pună mâna pe toate pârghiile de pu-tere, lucru care nu este normal! Numirea Corinei Creţu în funcţia de comisar european este încă o dovadă că Ponta nu spune adevărul, deşi încercă să ne spună că cine se opune numirii sale nu apără interesele României! Numirea nu este apanajul PSD sau al lui Ponta, ci este o problemă care trebuie să aibă consensul tuturor forţelor politice.

Asistăm parcă la o piesă de teatru – în care se oficia-lizează dictatura!

Zilele trecute Guvernul a oficializat un act deosebit de ruşinos,  Ordonaţa 55,  a mai spus Liviu Popazu, prin care se încalcă principii sănătoase ale democraţiei. Ponta şi PSD ne prezintă acest lucru ca fiind unul de interes naţional, întrucât s-au stricat majorităţi în Consiliile locale şi judeţene. Nimic mai fals decât această afirmaţie! Nu scrie nicăieri în vreo lege că un primar sau preşedinte de Consiliu judeţean trebuie să aibă o majoritate de partea lui! Poate că fără o majoritate este mai interesant. Este mai bine ca cei care legiferează iniţiativele dintr-un consiliu să nu fie din partidul liderului instituţiei, aşa dezbaterile ar fi mult mai interesante. Probabil s-ar dezbate mai corect orice pro-punere a preşedintelui sau primarului. Altfel, cu majoritate de partea acestor lideri toată lumea se aliniază de sus până jos şi asistăm parcă la o piesă de teatru, în care se oficia-lizează dictatura!

Calculelele PSD, ca Victor Ponta să fie ales preşedintele României dau cu minus!

Până la Liviu Dragnea nimeni nu are argumente suficiente pentru a demonstra necesitatea OUG nr. 55, a declarat şi preşedintele libe-ralilor municipali, Dumitru Beianu, mai ales că peste două luni sunt alegerile prezidenţiale. Toate variantele calculelor PSD ca Victor Ponta să fie ales preşedintele României dau cu minus! Chiar şi cu voturile lui Tăriceanu tot nu se strâng peste 50% în turul doi, de partea lui Ponta! Din acest motiv PSD încearcă pe orice căi să mai câştige voturi! PSD are nevoie de această lege ca de aer, dar şi de un management favorabil lui Ponta, pe care nu-l poate avea. Din păcate pentru ei Ordonanţa va fi declarată neconstituţioanală, până la urmă, la Curtea Constituţională a României. Nu vrem instaurarea Republicii PSD în România, a mai declarat Dumitru Beianu, iar dacă Ponta ajunge preşedintele ţării ar fi cel mai rău pentru ţara noastră. După părerea mea Ponta este bun de Prim Ministru şi nu de preşe-dinte de ţară! România are nevoie de un preşedinte care are intenţia de mediator între forţele politice. Are nevoie de un preşedinte care să fie dispus la consensuri, aşa cum este candidatul PNL domnul Klaus Iohannis. Candidatul PNL şi al ACL, Klaus Iohannis nu poate rata turul doi al alegerilor prezidenţiale chiar dacă are un proces la Curtea de Apel. Procesul nu se poate finaliza înaintea alegerilor şi acest lucru îi îngrijorează enorm pe social-democraţi, şi fac tot ce pot ca să-i blocheze cursa către Cotroceni. Scenariile aruncate pe piaţă, de genul, că intră Udrea în turul doi cu Ponta sunt iluzorii! Şi varianta cu Tăriceanu, un liberal foarte apreciat, nu are nicio şansă de reuşită. Tăriceanu ar putea intra în turul doi cu Iohannis, oricum nu cu Udrea, doar … dacă nu candidează Victor Ponta, cum se discută pe la colţuri!

Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. In schimb,liberalii vor să se instaureze Republica” Noul PNL”,în variantă modernă și adăugită,cu membrii de partid Blaga,Videanu,Berceanu,Livache Negoiță,Roberta Alma Anastase,Anca Boagiu s.a.,adică toată floarea cea vestită a PDL,liberalii adoptând și imnul cu „Verde inrourat”,dar și sediul din Aleea Modrogan.Si totuși,știa el Eminescu ceva când scria asa de rău despre liberali pe la 1880!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.