j9kydyst1fhr8d0cbq4muw0v21mo84dt

În  data de 19 mai,  la Giurgiu, Teatrul ”Tudor Vianu” a fost gazda simpozionului intitulat ”140 de ani de istorie liberală la Giurgiu”, eveniment  organizat la inițiativa Organizației de Femei Liberale (OFL) Giurgiu. La manifestare au participat câteva nume sonore ale scenei politice locale liberale, printre care președintele organizației municipale a PNL Giurgiu, Dumitru Beianu, co-președintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ștefan, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea, lidera OFL Giurgiu, Daniela Neagu, purtătoarea de cuvânt a partidului, Elsa Joanță, alături de invitata de seamă a simpozionului, co-președinta Organizației Naționale a Femeilor Liberale și fost ministru al Mediului, deputata Lucia Varga. Bineînțeles, de la manifestare nu au lipsit nici membrele OFL Giurgiu.

Cu cest  prilej  muzeograful giurgiuvean Emil Păunescu a susținut o expunere despre figurile marcante ale liberalismului vlășcean, între care: Vasile Iepurescu, N. Droc Barcian, Gheorghe Partenescu și Nicolae Pascal.

De asemenea, tot în cadrul manifestării, un alt muzeograf de marcă al județului Giurgiu, Mircea Alexa, a vorbit despre inițiativa refacerii la Giurgiu a bustului fondatorului PNL, Ion C. Brătianu, având în vedere importanța istorică a statuilor pentru un oraș.

La finalul  manifestării, co-președinta Organizației Naționale a Femeilor Liberale, Lucia Varga a susținut un discurs prin care a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă această manifestare. Totodată, Varga a dorit să sublinieze scopul întâlnirii, vorbind despre  respectul față de înaintașii noștri , menționând faptul că România are nevoie de o reformă morală, Organizațiile de Femei ale PNL având un rol esențial în materializarea acestor reforme, și că  PNL dispune de forța necesară pentru a le începe, pentru că este format din oameni valoroși, care pun în prim-plan comunitatea, nu propriile interese.

(Teodora NICOLAU)