caricaturi-alegeri-02

Duetul  politic consacrat  al  PNL  Giurgiu, Dumitru Beianu – Gheorghe Ștefan,  a dat din nou o reprezentație în ultima conferință de presă  a liberalilor  locali, comentând (chipurile!) recentul  decalog al criteriilor  impuse tuturor liberalilor  ce vor dori să candideze pe funcții la alegerile din 2016.  Explicațiile date de cei doi copreședinți au avut cu siguranță menirea de a insulta grosolan atât inteligenţa  jurnaliștilor prezenți la conferință cât și a  giurgiuvenilor, în general…

După cum știți probabil, mimând transparența, liberalii de la Centru au lansat zilele trecute un decalog cuprinzând aşa-zise criterii de integritate pentru viitorii lor candidaţi, dar au avut mare grijă să mai confirme o dată faptul că dracul își  vâră întotdeauna  coada atunci când vine vorba  despre detalii…!  Dacă citești recitalul  cele zece pretinse ”porunci”  de integritate,  ai putea spune: – Iată, în sfârşit, un partid care este  gata să  treacă la ”curăţenie! „. Lustraţie, traseism, nepotism, contracte cu statul, fals în declaraţii, incompatibilitate şi conflicte de interese, atitudini discriminatorii, datorii la buget, plagiat şi probleme penale sunt denumirile generice ale celor  10 aşa-zise criterii de integritate. Numai că, dacă sunteți  atenți  la explicaţiile detaliate ale fiecărui criteriu în parte, oferite de cei doi copreședinți, veți descoperi că sita care ar trebui să aleagă grâul de neghină e spartă şi spărtura e mare, mare de tot…în așa fel  încât să transforme întregul demers al liberalilor  în praf  aruncat în ochii cetățenilor. 

Gheorghe Ștefan pentru a-și salva prietenul de  fuziune și-a îmblânzit, după cum declara el însuși,  propunerile în  privința politicienilor care au avut contracte cu statul, propunând în final ca efectul acestei măsuri de integritate să fie modificat,  în așa fel încât Dumitru Beianu să nu devină în acest caz  una dintre victime. În consecință decalogul este făcut cu DEDICAȚIE!

Această modificare a punctului patru din mărețul decalog, are totodată menirea să  îi confere lui Dumitru Beianu o portiță de a candida la funcția de președinte  al Consiliului  Județean Giurgiu. După sintagma:  La vremuri noi,  tot NOI!

Textul cu : să nu fie parte în afaceri cu instituția pentru care candidează,  conținut în cadrul decalogului,  constituie în cazul de față o manevră mizerabilă de a spăla imaginea lui Dumitru Beianu, care (am  demonstrat,  negru pe alb , cu documente)  , în calitate de președinte al Consiliului Județean a încheiat contracte  care contravin flagrant criteriilor de integritate impuse de PNL!  Astfel că, ceea ce  ar fi trebuit să constituie o garanție a integrității, este în  realitate  o ipocrizie ordinară!

  „Să nu fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acestora”,  se afirmă în textul acestor criterii. Dar soţia, fiul, mama sau tata socrul  pot fi parte în afaceri sau contracte cu instituţia la care vreau eu să candidez?

După cum observați totul este redus la un spectacol de proastă calitate,  ce are ca scop   venerația  turmei,  o veneraţie pe cât de absurdă pe atât de ticăloasă, liberalii rămânând doar să pretindă acum  că sunt ziditorii noii democrații din România, și că sacrificiul lor va aduce fericirea noastră, a tuturor! Bravo ”tovarăși”!

(Redacția) 

NOTA REDACȚIEI- Întrucât domnul Beianu a  afirmat că dezvăluirile legate de contractele sale si  prestația dumnealui  sunt  prea puțin racordate la realitate, îl asigurăm că foarte curând vom organiza  o dezbatere publică  cu toți cetățenii  care vor dori să participe, cu reprezentanți ai   societății civile, adunare de la care nu vor lipsi nici oamenii politici,  într-un loc public unde vom proiecta cu ajutorul mijloacelor  tehnice toate contractele la care noi am făcut  referire, aceleași documente pe care noi le-am pus la dispoziția organelor de anchetă.