În ce ar putea fi investiți peste 100 de milioane de euro

În cadrul conferinței de presă a PNL Giurgiu de vineri, 16 ianuarie, Administratorul public al Consiliului județean, Dumitru Beianu, a declarat că partidul pe care îl reprezintă susține un proiect care va trebui să facă în acest an diferența față de ce s-a întâmplat în 2014.

”Se știe faptul că anul trecut au fost dispute puternice între mine și primarul municipiului, Nicolae Barbu, privind blocarea proiectului de peste 100 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene, necesari implementării proiectului  de înființare de noi rețele de alimentare cu apă și sisteme de canalizare, prin extinderea ADI Giurgiu. Susțin cu tărie și în acest an proiectul, a declarat Dumitru Beianu, pentru că el va duce la crearea de locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea satului românesc. După multe bătălii grele la finele anului trecut a fost publicată pe SEAP procedura ”Asistență tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Giurgiu, în perioada 2014 – 2020”, proiect ce face parte din Master Planul Consiliului Județean. Valoarea extimată fără TVA este de 44.719.816 lei.

Aria de aplicare a investițiilor prevăzute în proiectul general se va extinde în următoarele UAT –uri (Primării): Valea Dragului, Vărăști, Hotarele, Isvoarele, Gostinari, Colibași, Ogrezeni, Roata de Jos, Adunații Copăceni, Vînătorii Mici, Crevedia Mare, Săbăreni, Bucșani, Mîrșa, Frătești, Cosoba, Izvoarele, Singureni, Călugăreni, Grădinari, Gostinu și Clejani, localități unde se vor realiza rețele de alimentare cu apă și sisteme de canalizare. În pofida unor obstrucții severe suntem satisfăcuți să contabilizăm acum apariția celui mai important proiect al Consiliului Județean Giurgiu, ca sumă alocată și cu avantaje uriașe – mai preciza Beianu.  Pe lângă dezvoltarea satului românesc acest proiect va crea și numeroase locuri de muncă,  întrucât probabil în 2016 se vor deschide 21 de șantiere concomitent, pentru firme giurgiuvene. Vor fi lucrări de peste 100 de milioane de euro care vor fi executate în 2-3 ani”.

Dumitru Beianu, mai spunea că Primăria Giurgiu va trebui să stabilească  amplasamentele pentru 19 km de rețea de apă/canal, rețea alocată suplimentar față de proiectul de anul trecut. După părerea mea, dacă ținem cont de interesele oamenilor de afaceri din municipiu, ar trebui viabilizate zonele adiacente șoselei de centură, zone care alături de alte avantaje stabilite de Consiliul Local Giurgiu ar putea să devină atractive pentru dezvoltarea activităților de producție și servicii.

 Când este vorba de bani europeni, a mai declarat Administratorul public al Consiliului Județean, mai avem pregătit încă un proiect de 10 milioane de euro. Aceste două exemple pot fi edificative pentru giurgiuveni, iar oamenii și-ar putea da seama despre ce s-ar putea realiza de către Consiliul Județean dacă nu vor mai fi piedici din cauza unora, care pun piedici de genul atacării în Contenciosul administrativ, așa cum a făcut primarul municipiului Nicolae Barbu! În mod cert în 2016 am avea încă 21 de șantiere deschise în județ, iar cei peste 100 de milioane de euro ar fi un balon de oxigen pentru cei care ar lucra la înființarea rețelelor în comune. În Municipiul Giurgiu vor fi 19 km de rețea, care ar putea duce chiar la viabilizarea drumului de centură, început de pe vremea lui Lucian Iliescu, dar și alte zone de larg interes. Locuri de muncă pentru giurgiuveni vor apărea cu siguranță, ele fiind cel mai important lucru la ora actuală. Realizând locuri de muncă ne-am înălța la cerințele giurgiuvenilor și am demonstra că am înțeles ceva din ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2014, a conchis Dumitru Beianu, Administratorul public al Consiliului Județean Giurgiu.

(Heliade CĂLIN)

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here