O nouă informație îi bagă-n ceața temerilor, definitiv, pe consumatori. În laptele de consum se găsesc antibiotice!?  Până în prezent, au fost verificaţi aproximativ 50 de producători  din țară,  iar acţiunile de acest gen continuă la nivelul  mai multor județe .  Antibioticele pot ajunge în lapte prin furaje, dacă fermierul pune preventiv antibiotice, sau prin tratamentele cu antibiotice făcute animalelor bolnave. În acest de-al doilea caz, vânzarea laptelui este interzisă de lege! Atenție! Laptele de la un animal tratat cu antibiotic poate fi comercializat abia după două-trei săptămâni de la finalizarea tratamentului. Prezența antibioticelor în produsele alimentare este foarte periculoasă; consumate în mod frecvent, ele provoacă așa-numita biorezistență (rezistența organismului la antibiotice). În România se fac anual 300 de analize pentru depistarea antibioticelor în lapte, în vreme ce germanii, spre exemplu, fac 300 de analize pe lună!!

***Redacția Jurnalul Giurgiuvean  se va interesa pentru dumneavoastră  cât de des sunt verificate centrele de colectare ,respectiv fabricile de către inspectorii sanitari veterinari și care sunt concluziile acestora în privința calității laptelui.  (Jurnal)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here