dsc04323Giurgiuveanca, Diana Mîrzea, din localitatea Branşitea, în vârstă de 14 ani, elevă a Şcolii Populare de Arte, din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu,

s-a întors recent de la Festivalul Consurs de Interpretare Pianistică de la Târgovişte, unde a ocupat locul al II-lea, ne-a declarat Carmen Frîncu, directorul CJCPCT. Diana Mîrzea se află în anul V de pian, la clasa profesoarei Marioara Danilov, iar acest festival, de la Târgovişte, a reprezentat pentru Diana debutul său competiţional, fiind primul festival la care a participat şi unde a reuşit să obţină un premiu foarte important, după doar o lună de pregătire. Festivalul Consurs de Interpretare Pianistică de la Târgovişte, aflat la prima ediţie, s-a desfăşurat vineri, 6 noimbrie, şi a fost găzduit de Clubul Studenţilor, din oraş, locaţie unde au fost prezenţi reprezentanţi din opt judeţe ale ţării, elevi din cadrul Şcolilor Populare de Arte, clasele de pian. Competiţia a fost împărţită pe două categorii de vârstă:

8- 11 ani şi 12- 15 ani, Diana Mîrzea concurând în cadrul celei de-a doua grupe. Programul a fost impus de organizatori, concurenţii prezentând fiecare două piese, dintre care una din repertoriul românesc.

Concurenta din judeţul Giurgiu a impresionat juriul prin două partituri de excepţie, prima, “Valsul” de Chopin şi cea de-a doua, „Scherzetto” semnată de Constantin Dimitrescu. Diana Mîrzea este extrem de fericită pentru acest rezultat şi îşi doreşte ca şi pe viitor să mai participe la astfel de festivaluri alături de tineri talentaţi din toată ţara. Despre competiţia de la Târgovişte ea ne-a spus că, a avut mari emoţii, iar ocuparea locului doi a reprezentat o mare surpriză, mai ales că toţi concurenţii au fost foarte bine pregătiţi, o parte din ei având o bogată experienţă competiţională.

Ana Maria TRĂSNEA