Criza economică profundă prin care trece România îşi pune amprenta şi pe sistemul sanitar, multe din spitalele ţării fiind în prag de colaps. Din fericire, la Spitalul Judeţean Giurgiu situaţia nu este atât de dramatică precum în alte oraşe ale ţării. Mai mult decât atât, aici conducerea reuşeşte să facă şi ceva îmbunătăţiri. Astfel, managerul Elena Dinu ne declara, de curând, că, în urma demersurilor făcute,

s-a reuşit dotarea secţiei de Terapie Intensivă cu 6 paturi noi, ultramoderne, dotate cu toată aparatura necesară unei astfel de secţii.

”Dotarea secţiei ATI cu astfel de paturi era absolut necesară, pentru că există un Ordin al ministrului Sănătăţii prin care, pentru a putea funcţiona, secţiile ATI au nevoie de astfel de dotări speciale. În acelaşi sens – al alinierii la standardele impuse de Ministerul Sănătăţii – am mai avut câteva reuşite, şi aici mă refer la acreditarea ISO pentru secţia de Radiologie, care acum poate intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, şi încheierea unui parteneriat cu o firmă privată care să asigure reabilitarea şi acreditarea laboratorului de analize medicale al Spitalului, astfel încât şi acesta să poată obţine certificarea RENAR. În plus, în această perioadă am reuşit să obţinem şi autorizaţia sanitară pentru farmacia Spitalului, care funcţiona fără această autorizaţie din 2007, iar acest lucru a avut repercursiuni, pentru că, în lipsa autorizaţiei, anumiţi furnizori de medicamente au refuzat să ne mai livreze marfă”, ne spunea directorul Spitalului Judeţean, dr. Elena Dinu. Şi, pentru că, după cum se ştie, secţia de Dializă a fost mutată din incinta Spitalului, iar saloanele în care funcţiona această secţie erau unele modernizate, managerul instituţiei a decis să folosească aceste saloane, urmând ca o parte din saloanele de la Neurologie să fie mutate aici, pentru a reuşi şi reabilitarea secţiei de Neurologie. Şi tot la Neurologie se intenţionează crearea unui compartiment special pentru bolnavii cronici, cu 10 paturi, în care să fie trataţi pacienţii după ce ies din fazele acute ale bolilor cu care sunt internaţi. Pentru aceştia, managerul Elena Dinu vrea să aducă şi un medic balneolog, specialist în recuperare fizică medicală.

În ceea ce priveşte banii, Spitalul Judeţean nu are probleme deosebite. ”Încercăm să ne descurcăm în limita bugetului ce ni s-a alocat, fără a avea, din fericire, probleme deosebite cu asigurarea medicamentelor sau a alimentelor pentru bolnavi”, a mai declarat managerul Spitalului Judeţean, Elena Dinu, care a precizat că datoriile Spitalului (arierate) se ridică, la acest moment, la 8 miliarde de lei vechi.

Cristina MOISE

1 COMENTARIU

  1. Modern pe dreq , e plin de mucegai ,la neuro cade vopseaua de pe pereti shi pacientii stau shi cate 2 in pat,in salile de operati cade tencuiala dupe pereti shi faianta de pe ziduri shi sa nu mai vorbim de toalete care pur shi simplu te ingrozeste,sau poate asta inseamna modern la noi in Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.