crisuReprezentantul Guvernului în județul Giurgiu, prefectul Nina Crișu, a răspuns solicitărilor noastre în legătură  cu nepăsarea reprezentanților DSVSA Giurgiu, în frunte cu directorul instituției, privind neparticiparea lor la acțiunea complexă de control de duminică 8 august pe raza Târgului de la Călugăreni, unde organele de control au constat foarte multe nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor, și ne-a oferit mai multe explicații de rigoare.

Este adevărat că primarul comunei Călugăreni Marin Voinea a făcut o adresă către: Direcția de Sănătate Publică a Județului Giurgiu, Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Poliția Județeană Giurgiu, în care a cerut sprijin de specialitate privind organizarea unui control inopinat în Târgul de la Călugăreni. Până acum s-a acționat bine în ceea ce privește desfășurarea unor astfel de controale, ele se făcându – se prin Ordin al Prefectului. De data aceasta se pare că nu toată lumea a înțeles corect solicitarea domnului primar Voinea. Știu ce s-a constatat acolo și sunt profund dezamăgită și îngrijorată! Ca atare, i-am transmis imediat primarului Marin Voinea să facă urgent o adresă către Instuția Prefectului în care să solicite un sprijin concret și cu un program fix de acțiuni, pentru a putea emite un Ordin al Prefectului. Îl înțeleg foarte bine pe primarul comunei Călugăreni și îi voi acorda tot sprijinul de care are nevoie. În ceea ce privește absența reprezentanților de la DSVSA Giurgiu de la acest control … probabil că n-au înțeles bine solicitarea primarului, pentru că altfel nu găsesc nicio explicație viabilă … sau de genul zi liberă ori concediu de odihnă!”- a spus Nina Crișu. 

Prefecta județului  ne-a mai precizat că începând cu 16 august va fi numită prin Ordin al Prefectului o Comisie Mixtă care să supervieze tot comerțul din acest târg. Din comisie vor face parte reprezentanți ai DSP, DSVSA, OJPC, Poliția Județeană și un reprezentant al Jandarmeriei Giurgiu care să asigure ordinea și liniștea publică. Și în urma acestui control s-au aplicat amenzi drastice de către OJPC și DSVSA celor care au încălcat legea, comercializând produse care au pus în pericol sănătatea consumatorilor. Sper ca până la urmă să reglementăm cât mai urgent toate aceste neajunsuri.

”Regret că directorul DSVSA Giurgiu n-a înțeles bine de la primarul Marin Voinea când și cum trebuia să acționeze oamenii săi. Nu-i înțeleg nici necolaborarea cu jurnaliștii. Când l-am sunat eu să-l anunț să-și trimită oameni la Călugăreni n-a părut deloc deranjat ( …) Am să port o discuție și cu directorul DSVSA și sper să lămurim definitiv toate neajunsurile semnalate. Oricum, eu mulțumesc presei pentru orice fel de semnal”.

Heliade CĂLIN