liliana-ciobanu-e1441821173511Unul dintre cei mai curaţi parlamentari pe care i-a avut judeţul Giurgiu este deputatul Liliana Ciobanu.  Deşi media nu prea îi bagă în seamă pe învinşi , decât pe învingători iată-ne solicitând  politicianului giurgiuvean câteva impresii, acum , la final de mandat.  Îmi finalizez mandatul cu satisfacţia că mi-am văzut de treabă pe tot parcursul lui şi că nu m-am băgat în vreun joc murdar  – ne mărturisea Liliana Ciobanu.  Sunt acelaşi om pe care îl ştiţi… Mă bucur totuşi că am acceptat această provocare şi am avut ocazia să văd cum se face  politica la nivel înalt. Ea nu bagă niciodată în seamă omul de rând . E un joc murdar,  cu dedicaţie pentru grupurile de interese. Dezamăgirea mare pe care am trăit-o a fost  însă aceea în legătură cu modul în care s-a lucrat în ultimul an în Camera Deputaţilor. Dincolo de rata exagerată de absenteism, trebuie să precizez faptul că sistemul de vot nu mai funcţiona de vreo 2 ani,  deşi era nou nouţ.  Schimbat de nimeni alticineva decât de către Sebastian Ghiţă. Cel care a  adus şi cardurile de sănătate în România.

Întrebată dacă a fost vreodată  tentată să plece la alte partide, deputatul Liliana Ciobanu ne-a spus: Au fost suficiente cazuri în care puteam să trec la alte  formaţiuni politice , dar am considerat că este mai cinstit faţă de cetăţean şi faţă de mine, în primul rând, să rămân acolo unde sunt. Am plecat de la principiul că nu poţi câştiga o bătălie decât dacă accepţi o mare provocare. Aşa că am rămas consecventă principiilor mele . Ce pot să spun este că spiritul civic nu-mi va dispărea. Asta pentru că am învăţat că în democraţie dacă ai ceva de spus trebuie s-o faci…

La întrebarea de ce nu a ales totuşi un partid puternic pentru candidatura sa la parlamentare, deputatul ne-a spus:  Niciodată nu am ales calea uşoară. Eu am fost educată ca atunci când doreşti ceva  trebuie să lupţi şi nicidecum să aştepţi să iei de-a gata. Am dorit evident să află ce va face în continuare fostul lider al mai multor partide, şi iată ce am aflat:  Deocamdată voi lua o pauză, o lună,  un an …voi vedea câtă vreme,  pentru a putea decanta tot ce am acumulat până acum. Deocamdată aştept şi eu ca toţi ceilalţi români să constat că Guvernul îşi respectă cuvântul şi va aplica toate promisiunile făcute: scăderea TVA-ului, majorarea salariilor şi a pensiilor …Dar cu siguranţă că va veni o zi când voi reveni în politică. Cert este că nu voi putea să stau nepăsătoare la tot ce se întâmplă în jurul meu. La tot  ce se întâmplă cu viitorul copiilor şi nepoţilor noştri… Evident însă că-mi voi păstra poziţia . Ştiţi cum sună sintagma aia: Mai bine leu în sălbăticie decât javră, în  lanţ, pe bătătură…!

 

(Florian TINCU)

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.