poza-1-cReforma învăţământului nu se centrează numai pe schimbarea modului de admitere în licee şi şcoli profesionale, simplificarea programei şcolare, reducerea numărului de cadre didactice, îmbunătăţirea calitativă a procesului de predare-învăţare, ci şi prin înfiinţarea unor clase de liceu în mediul rural, cu profil de specialitate.

Astfel, în urma demersurilor făcute de administraţia locală a comunei Prundu către forurile competente, data de 24 februarie va rămâne ca dată de referinţă pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului şi a recunoaşterii valorii unei localităţi care a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii doi ani.

Prin Decizia nr. 925/24.02.2010 a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Tineretului şi Sportului s-a aprobat Proiectul Planului de Şcolarizare pentru Anul 2010-2011 cu înfiinţarea clasei a IX – a de învăţământ preuniversitar: profil resurse naturale şi protecţia mediului – nivel 3, domeniul agricultură, specializarea tehnician agronom, învăţământ de zi, 30 de locuri, care se va numi „Grup Şcolar Agricol Prundu”.

Clădirea unde vor învăţa noii liceeni este şcoala cu clasele I-VIII din comună, dotată cu laborator de informatică cu conectare la internet prin antenă wireless, sală de educaţie fizică, pe viitor urmând a se înfiinţa şi baza materială aferentă instruirii elevilor pentru profilul menţionat. Admiterea va respecta selecţia de dosare şi repartizarea computerizată conform legislaţiei în vigoare.

„Despre şcoala Prundu se pot spune numai lucruri bune – ne precizează Ioan Mirea, directorul acestei instituţii – este un etalon al educaţiei care de-a lungul timpului a dat comunităţii o paletă largă de intelectuali remarcând medici, avocaţi, preoţi, cadre didactice. Menţionăm şi elevii care au participat la olimpiade şi concursuri şcolare, ajungând de fiecare dată la faza naţională unde au fost şi premiaţi.”

Referitor la gradul de confort al şcolii Prundu, menţionăm refacerea acoperişului, anveloparea şi izolarea exteriorului, împrejmuirea cu gard de beton, teren de sport, în aceste zile lucrându-se la introducerea încălzirii centralizate a celor două corpuri de clădiri, urmând ca pe viitor să fie construit şi un grup sanitar în interior, precum şi achiziţionarea unui microbuz pentru transport şcolar.

Codruţa VITAN

5 COMENTARII

  1. sa stiti ca este printre cele mai bune frumoase scoli din romania eu sunt printre primi copiii care sunt la clasa a 9 si este extraordinar ce sa facut in acest sat prundu fantastic!!! va sfatuiesc daca vrei o scoala moderna sa alegeti scola prundu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here