imagine-articol0_39215FOTO: Ignoranța unor  instituții ne poate costa uneori viața!  Otrava ce ne pândește din mâncare… 

Răspunzând solicitărilor noastre în legătură cu nepăsarea reprezentanților DSVSA Giurgiu, în frunte cu directorul instituției, privind neparticiparea  la acțiunea complexă de control, de duminică 8 august, pe raza Târgului de la Călugăreni, acolo unde organele de control e nereguli grave ce ar fi putut  pune în pericol sănătatea consumatorilor, Prefectul Nina Lavinia Crișu a luat o decizie fermă, declarându-ne:   

”Este adevărat că primarul comunei Călugăreni Marin Voinea a făcut o adresă către: Direcția de Sănătate Publică a Județului Giurgiu, Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Poliția Județeană Giurgiu, în care a cerut sprijin de specialitate privind organizarea unui control inopinat în Târgul de la Călugăreni. Până acum s-a acționat bine în ceea ce privește desfășurarea unor astfel de controale, ele se făcându – se prin Ordin al Prefectului. De data aceasta se pare că nu toată lumea a înțeles corect solicitarea domnului primar Voinea. Știu ce s-a constatat acolo și sunt profund dezamăgită și îngrijorată! Ca atare, i-am transmis imediat primarului Marin Voinea să facă urgent o adresă către Instuția Prefectului în care să solicite un sprijin concret și cu un program fix de acțiuni, pentru a putea emite un Ordin al Prefectului. Îl înțeleg foarte bine pe primarul comunei Călugăreni și îi voi acorda tot sprijinul de care are nevoie. În ceea ce privește absența reprezentanților de la DSVSA Giurgiu de la acest control … probabil că n-au înțeles bine solicitarea primarului, pentru că altfel nu găsesc nicio explicație viabilă … sau de genul zi liberă ori concediu de odihnă!”

Prefectul Nina Crișu ne-a mai precizat că începând cu 16 august va fi numită prin Ordin al Prefectului o Comisie Mixtă care să supervieze tot comerțul din acest târg. Din comisie vor face parte reprezentanți ai DSP, DSVSA, OJPC, Poliția Județeană și un reprezentant al Jandarmeriei Giurgiu care să asigure ordinea și liniștea publică. 

”Regret că directorul DSVSA Giurgiu n-a înțeles bine de la primarul Marin Voinea când și cum trebuia să acționeze oamenii săi. Nu-i înțeleg nici necolaborarea cu jurnaliștii….

În ediția tipărită a publicației noastre de vineri 14 august veți putea afla mai multe amănunte despre acest incident extrem de neplăcut care a scos la iveală încă odată ignoranța unor instituții în relația lor cu cetățeanul și respectiv cu celelalte instituții. Veți afla și cum s-a supărat directorul DSVSA Giurgiu, pe presă, ca văcarul pe vaci…!

Heliade CĂLIN           

2 COMENTARII

  1. Oameni buni nu trebuia sa vorbiti cu DIRECTORUL DSV GIURGIU ci cu prima doamna a dsv giurgiu ca nu el conduce aceasta institutie si ea cu toate ca in fiecare an da examen pentru contract de colaborare cu dsv intrucat toti care au fost directori la noi in institutie nu au vrut sa o faca functionar public in urma unor probleme grave de sanatate pe care le are PSIHICE care nu le recunoaste si este suparat pe presa nu este ca vacarul ci ca porcul pentru ca el a lucrat la ferma de porci ci nu la vaci dnl. eliade sa nu-l suparati mai rau va rog ca o sa posteze pe facebook din dubai numai asa sa supere prima doamna pe colege nu de altceva

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.