bataie3
Foto: Iată pentru  ce vin pe stadion acești așa ziși fani ai echipelor din teren… 
 
La meciul Astra Giurgiu- Pandurii. din ultima etapă a Ligii I-a la fotbal,  încheiat cu înfrângerea giurgiuvenilor cu 2-1, în tribune s-a petrecut un lucru extrem de grav care ar trebui să ne pună din nou pe gânduri. Polițiștii au identificat în lojele oficiale patru ultrași ( un fel de the huligan’s locali), persoane turbulente care vin pe stadioane tocmai cu dorința de a se bate, de a distruge și de a aduce injurii și ofense celor  din teren și în același timp celor din tribune, în funcție de cum doresc ei.
 
Grav este faptul că cei patru nu au sărit gardul și nici nu s-au furișat pe stadion, ci au urcat, pur și simplu, în loja oficială, pe baza legitimațiilor unor VIP-uri din municipiu, persoane publice cărora li s-au acordat astfel de documente ce le  oferă  privilegiul de a urmări meciurile echipei Astra de pe aceste scaune. Iată cum prin acest incident aparent banal se certifică încă o dată faptul că persoane importante pe plan social și politic din municipiu continuă să întrețină relații de bună amiciție cu lumea interlopă , cu derbedei certați cu morala, cu buna cuviință.  cu normele sociale.
De precizat că cei patru primiseră interdicția de a intra pe stadion după ce camerele de luat vederi îi surprinsese, în mai multe rânduri , în ipostaze  deloc ortodoxe, lovind  persoane și provocând stări conflictuale care de multe ori erau urmate de distrugeri materiale.
În urma acestei constatări ne gândim dacă nu cumva n-ar fi indicat ca organele de ordine aflate la fiecare meci pe stadion  să le interzică accesul și acelor  persoane care au avut impietatea (ca să nu spunem nesimțirea!) de a da spre folosință propriile legitimații unor  astfel de  indivizi. (Jurnal)   

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.