Imagine20În ziua de 4 iulie, poliţişti din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, au efectuat o acţiune pe raza comunei Mârşa, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea săvârşirii de ilegalităţi în domeniul forţei de muncă la negru. Cu această ocazie, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Roata de Jos, punct de lucru în localitatea Mârşa, judeţul Giurgiu, au fost identificate două persoane, doi minori în vârstă de 14 ani, din localitate, ce prestau activitate ca zilieri în domeniul agricol, în cadrul societăţii.

 Administratorului societății i-a fost întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor. (Jurnal)

3 COMENTARII

  1. Draga publicatie platita din bani publici,fotografia postata in acest articol nu corespunde acestui articol si deci este un neadavar.aveti oblicatia sa spuneti adevarul!concluzia mea este ca ati publicat la comanda politica acest articol.minorii la care faceti referire nu sunt incadrati in munca ptr.ca legea nu permite.copiii presteaza activitati in general ,in gospodarie cat si in afara ei.activitatile prestate de copii la societatea la care faceti referire sunt specifice varstei fara sa afecteze dezvoltarea fizica sau psihica a copilului dar cu siguranta sa-i asigure hran zilnica in vederea supravieturii avand in vedere gadul ridicat de saracie de la nivelul com.mirsa.acesti copii sunt in pericol daca nu au ce manca in niciun caz daca presteaza activitati agricole la aceasta societate prin bunavointa,bunacredinta si omenia de care da dovada reprezentantul acestei societati.

  2. Aceasta publicatie nu este platita din banii publici, nu este subventionata de nicio institutie publica, daca au contracte cu anumite institutii aceste contracte au ca obiect publicarea de anunturi si comunicate de presa , un aspect absolut legal. Mai mult decat atat ca orice societate plateste statului contributii si impozite, angajatiilor salariile si contributiile la stat, deci raportul este invers si ca orice societate plateste statul si nicidecum invers.
    Cat priveste angajarea minorilor Potrivit prevederilor Codului muncii republicat, art. 16 alin. 1, persoana fizica dobandeste capacitatea de munca la implinirea varstei de 16 ani. Angajarea in locuri de munca grele, vatamatoare sau periculoase poate fi facuta insa numai dupa implinirea varstei de 18 an de catre respectiva persoana.

    Art. 111 din Codul muncii defineste timpul de munca drept orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil si legislatiei in vigoare. In cazul tinerilor cu varste de pana la 18 ani durata timpului de munca nu poate depasi 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana. Prevederile art. 114 din Codul muncii referitoare la durata maxima legala a timpului de munca nu se aplica in cazul tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani. Totodata, art. 124 din Codul muncii republicat, tinerii in varsta de pana la 18 ani nu pot presta munca suplimentara, iar art. 128 alin. (1) din aceeasi lege prevede ca nu pot presta munca de noapte tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani.

  3. Sa afirmi ca este o comanda politica cand acest articol este inserat in mai toate publicatiiile locale fiind probabil un comunicat al celor de la ITM mi se pare ca suferim de scenarita, mai ales cand e vorba de o societate obscura din mediul rural. In cele din urma minorii trebuiesc protejati.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.