62451_180094848838950_1938308865_nÎn perioada iulie – august  are loc în Republica Moldova, România şi Disapora română acţiunea de strângere a celor 100.000 de semnături ce vor fi necesare pentru propunerea unui proiect de lege privind posibila Unire a Republicii Moldova cu România. O acţiune la care participă  30 de ONG-uri. La Giurgiu de această acţiune se ocupă, colaboratoarea noastră Ina Rebigan, membră a ONG-ului “Împreună pentru Unire”, sprijinită de grupul “Basarabia e România” condusă de Marius Săceanu şi Alin Catrina. Aşa cum ne declara Ina Rebigan, aceste ONG-uri şi grupuri s-au unit pentru a da o mână de ajutor Platformei Civice Acţiunea 2012 ce îi au ca reprezentanţi pe George Simion şi Radu Popescu din partea română şi pe Vitalie Pavlicenco din partea Republicii Moldova.

“Pentru că la data de 31 iulie mai era nevoie de încă 9500 de semnături pentru a finaliza acţiunea Aducem Basarabia acasă” s-a hotărât “să se organizeze caravane prin toată România pentru a da o mână de ajutor colegilor noştri. Totodată au avut loc reuniuni cu organizaţii şi grupuri locale cu sprijinul cărora s-au strâns semnături de la cetăţeni. Au fost cetăţeni care ne-au primit cu entuziasm, dar şi cetăţeni care ne-au primit cu reticenţă sau chiar ne-au ignorat. Au fost destui care au dorit să se mai gândească înainte de a-şi da semnătura pentru acest proiect. Din nefericire Giurgiu, oraşul de care sunt legată sufleteşte, se află printre localităţile ce şi-au arătat dezinteresul pentru această acţiune. Deşi toţi cei care au semnat până acum ne-au felicitat pentru această iniţiativă. Suntem în anul 2013 şi este timpul de a ni se da înapoi  ceea ce ni s-a luat  în mod nedrept. Este datoria noastră morală să facem presiuni asupra clasei politice de la Bucureşti. Noi cerem să se facă dreptate altfel lucrurile nu se vor schimba niciodată!” a mai spus Ina Rebigan.

La Giurgiu strângerea de semnături se va face până la date de 31 august într-un cort de campanie amplasat pe trotuarul din faţa Mall-ului din centrul municipiului. Colaboratoarea noastră ne mai spunea că din Diaspora română au parvenit deja 1.000 de semnături în timp ce acţiunea din Spania va fi organizată şi coordonată, începând cu data de 12 august, tot de Ina Rebigan care cunoaşte foarte bine această ţară în care trăieşte de mai multă vreme. Duminică 11 august la Giurgiu este aşteptată “Caravana Unirii 1” , după ce de sâmbătă 10 august se va începe noul traseu al “Caravanei Unirii 2” ce va traversa sudul ţării şi se va opri  în inima României. O serie de alte acţiuni de acest gen sunt anunţate pentru următoarea perioadă şi în Roşia Montană, dar şi la Vama Veche.

Florian Tincu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here