Galantare goale, cozi la pâine şi apă minerală pe la mai toate magazinele alimentare, maşini bară la bară la intrarea şi ieşirea din parcările supermarketurilor… Aşa a arătat seara de joi 2 februarie în municipiul Giurgiu. Veştile proaste de cod roşu pentru  acest week-end a creat o adevărată psihoză în rândul giurgiuvenilor.

Joi , de pe la primele ore ale după amiezei rafturile supermarketurilor giurgiuvene au fost luate cu asalt , după dictonul „fie vremea cât de rea, da’ noi să murim sătui!” S-a cumpărat aproape orice. De la varză acră şi detergent de vase până la somon fume , fructe de mare şi…icre de manciuria! Ei, ce vreţi, unii au dorit să moară frumos , dacă tot e rost de-o Apocalipsă, sau altfel spus: „trebuie să trăieşti cum îţi permit veniturile, chiar dacă eşti silit să te împrumuţi   pentru asta!„. Nici de Crăciun pâinea nu s-a vândut atât de bine, într-o singură zi şi doar în câteva ore” – ne declarau câţiva agenţi economici locali din panificaţie. Pe lângă produsele alimentare, lopeţile şi antigelul au fost articolele cele mai solicitate. Panica a dat însă idei unora dintre negustori care după ce şi-au spus:”E o gravă eroare să le permiteţi fraierilor să-şi păstreze banii”, şi-au făcut deja planul ca pe perioada următoarelor zile să scumpească preţul la cartofi şi ceapă, profitând de sincopele în aprovizionare ale supermarketurilor. Vorba cântecului: „C’aşa-i românul…”

Sancho Panza

2 COMENTARII

  1. c o n c l u z i a tincule ?unde este c r i z a ? deci romanii giurgiuvenii au bani dovada vanzarile in supermarketuri au crescut in doua zile cu 57 la suta e bine nu i asa sa nu va mai vaicariti ca e criza si ca nu au romanii bani puhoi de lume in magazine parcarile full mincare din belsug bauturi idem cele mai bune analize economice le pute ti face in marketuri sau supermarketuri restul e gargara de dragul unora sau altora m u c l e s

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here