Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit nouă cetăţeni afgani ascunşi într-un tren marfar încărcat cu piese auto ce erau transportate din Turcia pentru o firmă din Germania.

Marți 11 noiembrie, ora 9.30, în staţia comună Russe Triaj, echipa mixtă de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat controlul de frontieră asupra unui tren marfar compus din 15 vagoane care transporta 28 de semiremorci, încărcate cu piese auto din Turcia pentru o firmă din Germania. Procedând la verificarea trenului, poliţiştii de frontieră au constatat că şnururile asiguratorii ale prelatelor de la două semiremorci sunt tăiate şi relipite. În urma controlului amănunţit efectuat asupra semiremorcilor, au fost descoperiţi, ascunşi în acestea, nouă cetăţeni afgani, 3 femei şi 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu o lună din Afganistan şi au ajuns în Istanbul –Turcia, unde au luat legătura cu un conaţional şi, contra sumei de 3.000 de euro de persoană, acesta le-a facilitat urcarea în garnitura de tren cu scopul de a ajunge în Germania.   Conform protocolului româno – bulgar, persoanele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)

 

I

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.