DSC05994

      Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.T.P.F. Giurgiu au descoperit, în cala unui autocar care venea din Turcia, mai multe bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.  

 În data de 13.08.2015, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au oprit în trafic, pe raza localităţii Remuş, un autocar marca Mercedes care efectua curse pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului 399 articole de îmbrăcăminte constând în pantaloni, cămăşi, tricouri şi şepci, 320 perechi de încălţăminte sport şi 509 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

 În urma cercetărilor, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român Alin B., în vârstă de 35 ani. Bărbatul a declarat că a cumpărat bunurile din mai multe bazaruri din Istanbul, nu deţine certificate de origine sau documente de provenienţă  şi că urma să le comercializeze în diferite pieţe din România.

         Bunurile, în valoare totală de 94.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.