Traian Băsescu a primit în 2014 cadouri în valoare de 1.895 de euro, cel mai scump fiind o iconiţă de argint, în valoare de 700 de euro, pe care însă fostul preşedinte nu a păstrat-o, aceasta rămânând în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru alte bunuri primite cu ocazia unor activităţi de protocol. În 2014, Traian Băsescu a primit 33 de cadouri în valoare totală de 1.895 de euro (n.r. – 8.395 de lei), potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială şi pe care au fost incluse bunuri primite cu titlu gratuit, cu prilejul unor activităţi de protocol.

Fostul lider de la Cotroceni a mai primit un tablou cu ramă argintie, reprezentând o pictură a „Stemei României”, în valoare de 120 de euro, cu ocazia unei vizite efectuate în Turcia, iar din partea preşedintelui Palestinei, Băsescu a primit un tablou pe pânză cartonată, reprezentând o moschee şi o biserică, în valoare de 100 de euro. Băsescu  a mai primit un costum tradiţional specific tradiţiei rome, format din 4 fuste şi o eşarfă – 50 de euro, o machetă simulator F16 – 50 de euro, dar şi mai multe tablouri, plachete şi gravuri, precum şi obiecte decorative şi albume de artă. (Jurnal)