Directia-generala-a-finantelor_1Orice om de bună credinţă, atunci când are nevoie de o informaţie ( în special legată de vreo instituţie a statului, plătită, desigur, din banii contribuabililor ) apelează la internet. Doar trăim în epoca tehnologiei. Numai că surprizele se pot ţine lanţ. Dar  nu despre surprize plăcute este vorba în rândurile următoare.

Cel mai simplu mod de a comunica este, în mod cert, telefonul. Numai că, dacă faci greşeala să suni la numerele de telefon afişate de Administrația Județeană a  Finanțelor Publice (AJFP) Giurgiu , fie nu răspunde nimeni, fie numărul nu mai este alocat, fie…ai şansa de a vorbi cu un robot care, timp de vreo trei minute (pe banii tăi, normal! ) te poartă te miri pe unde, numai acolo unde ai avea nevoie, nu îți face legătura! Zilele trecute am dorit să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt al AJFP Giurgiu, conform datelor de pe site-ul acestuia. Încercarea noastră a fost însă zadarnică.

Am insistat trimițând  e-mail  pe adresa afişată pe acelaşi site al AJFP Giurgiu. După câteva minute, ni s-a întors un… „mail failure”! (adică, mail-ul tău s-a dus la naiba-n praznic, şi în niciun caz acolo unde ai fi vrut tu). Altfel spus, „adrisantul” este necunoscut.

Păi bine, stimabililor, dacă un simplu mail nu vă funcţionează aşa cum trebuie, ce pretenţii să mai avem atunci la eventuale plăţi on-line? Și ne mai mirăm că, pentru o amărâtă de adeverinţă aşteptăm câte o săptămână, uneori chiar şi câte zece zile… Da, dar dacă ai cumva de plată fie şi cinci bănuți către bugetul de stat…imediat te găseşte AJFP-ul în calculator! Facem pariu!!
În concluzie, la AJFP Giurgiu, la solicitările contribuabilului, afară e vopsit gardul, iar dincolo de zidurile din marmură neagră…lâncezește leopardul!

(Jurnal)