Conferinţă de presă din acest an a Organizaţiei municipale a PNL, preşedintele interimar Ionel Muscalu, a ţinut ca în preambulul intervenţiei sale să ureze tuturor giurgiuvenilor un an fericit, cu multă sănătate, împliniri în toate domeniile şi succese în activitatea de zi cu zi. Ionel Muscalu a făcut apoi o scurtă trecere în revistă a ultimelor evenimente naţionale şi locale, precizând cu acest prilej, printre altele “La nivel central USL se negociază găsirea celei mai bune soluţii la ministere, vom afla curând dacă ele vor fi monocolore sau vor avea în conducere şi alţi lideri de altă coloratură politică decât ministrul respectiv. După ce se va cădea de acord asupra acestei probleme se va trece, în funcţie de hotărârea luată, şi la negocierea noilor numiri de la nivelul deconcentratelor din judeţ. De asemenea, se analizează soluţia ca în judeţele unde Consiliile judeţene sunt conduse de preşedinţi liberali, să se numească şi prefectul din rândul aceleaşi formaţiuni poltice, după care, conform legii, acesta, ca înalt funcţionar public, va trebui să îşi dea demisia din partid, şi să nu mai facă politică, cel puţin pe perioada mandatului său, aşa cum au făcut la nivelul judeţului nostru domnii Vasile Mustăţea şi Noruţ Stănişteanu, pe vremea când au fost prefecţi”. Până acum, a specificat Ionel Muscalu, am constatat că în judeţ circulă foarte multe zvonuri în legătură cu numele viitorului prefect, printre cei citaţi de presă regăsindu-se şi numele meu, alături de cele ale domnilor Gheorghe Spoială, Marian Măroiu, directorul Direcţiei Judeţene de Dezvoltare Rurală şi Protecţia Mediului şi Dumitru Beianu – vicepreşedinte PSD. Sunt simple speculaţii, la nivelul PNL, toţi cei care au crezut şi cred că pot ocupa o funcţie publică şi-au depus CV-ul pentru solicitarea respectivă. Vă spun sincer, a precizat Ionel Muscalu, că eu mi-am exprimat dorinţa doar pentru a accede la funcţia de Secretar de stat la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, deoarece am mai lucrat, cu rezultate bune, aici timp de doi ani, în aceiaşi funcţie, pe vremea Guvernului Tăriceanu. Consider că am expertiza necesară pentru acest post, având două facultăţi şi trei masterate, dintre care unul în domeniul înalţilor funcţionari publici.

PDL a plătit într-o instituţie publică, concomitent, şi câte trei directori!

La nivelul judeţului, a precizat liderul liberal, la serviciile deconcetrate vom căuta să aducem peste tot oameni care să aplice politica guvernului actual. În multe posturi PDL a numit ilegal oameni, au fost cazuri când o instituţie a plătit concomitent salarii şi pentru trei directori: un salariu pentru directorul care fusese demis dar câştigase litigiul în instanţă, un salariu pentru directorul numit pe funcţie interimar  şi un alt salariu pentru directorul care trebuia să îl înlocuiască pe directorul interimar! În partea a doua a intervenţiei sale Ionel Muscalu s-a referit la câteva aspecte ce ţin de modul de gospodărire a municipiului de către actualul executiv al Primăriei Giurgiu, precizând printre altele ,,am sesizat, astăzi, 9 ianuarie, că pe Şoseaua Prieteniei se taie în mod inexplicabil copacii aflaţi pe marginea acestei artere de circulaţie. Nu văd utilitatea acestui demers, în afară de faptul că  s-ar ajuta cu lemne de foc câteva familii nevoiaşe. Ori este bine ştiut că aceşti copaci reprezintă plămânul verde al oraşului, deci nu trebuiesc sacrificaţi, mai ales că primăria nu are fonduri să planteze alţii! Îmi propusesem să nu mă mai leg de administraţia locală, să nu mai vorbesc de primarul Nicolae Barbu, care acum constat că este în cel de al şaselea concediu de odihnă, de când este primar! Dar nu pot să nu sesizez presei problemele pe care le constat sau pe care ni le aduc la cunoştinţă giurgiuvenii: s-au scos trandafirii de pe şoseaua Bucureşti, de ce? Se fac afaceri, oare, cu banii de la materialul săditor şi noi nu ştim! Nu ştim nici ce are de gând cu pietonala de pe strada Gării şi nici cu cea de pe strada Mircea cel Bătrân, de unde s-au mutat lăzile cu flori! Ca vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene PNL constat că nu putem colabora foarte bine cu administraţia locală, deoarece ei ne dau doar replici la sesizările noastre. Personal, a precizat Ionel Muscalu, nu am nimic cu primarul Nicolae Barbu şi nici cu viceprimarii Liviu Popazu sau Alexandru Vladu, dar nu pot să tac când constat că pe drumuri, după deszăpezire au apărut gropile, sau când văd că pe şoseaua Bucureşti nu se înlocuiesc becurile arse, iar luminatul public pe timp de noapte este tot mai slab!

2012 a fost anul PNL

Anul trecut, a precizat Ionel Muscalu, PNL a câştigat tot ce se putea câştiga, dar a şi pierdut câteva obiective. PNL a ocupat locul întâi pe ţară, între organizaţiile PNL, la alegerile locale şi la cele parlamentare. La referendum ne-am clasat pe locul întâi pe ţară între organizaţiile liberale, şi pe locul trei pe ţară într-un clasament general. Faptul că la nivelul judeţului, după referendum, nu avem dosare dovedeşte că la noi votul s-a derulat corect şi legal. PSD şi PDL sunt o forţă, iar ca preşedinte interimar am trecut prin toate aceste trei campanii electoarale. La referendum în municipiu au votat aproape 50% dintre cei cu drept de vot. La parlamentare s-a văzut că am fost alături de PSD, iar candidaţii lor Nicolae Florian şi Nicolae Bădălău au devenit parlamentari. Noi nu am făcut cum au făcut ei în nordul judeţului când au recomandat oamenilor să nu îl voteze pe Lucian Iliescu! Acum, gata, a precizat Ionel Muscalu, războiul a încetat. La nivelul judeţului trebuie să facem un parteneriat cu PSD, să acţionăm în comun, în aşa fel încât oamenii să vadă că se schimbă în bine ceva în judeţul Giurgiu. Aştept cu nerăbdare ca parlamentarii judeţului să îşi stabilească întâlnirile cu alegătorii, şi împreună cu ei să purtăm un dialog permanent cu toţi cetăţenii judeţului, a conchis Ionel Muscalu.

Heliade CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here