16780174_10208792937045028_242583990_nDin surse neoficiale am aflat că șoferul implicat în tragicul accident  de marți, 14 februarie, la intrarea în municipiul Giurgiu în imediata apropiere a fostei Țesătorii ”Dunăreana”, ar  suferi de o maladie în care foarte ușor se poate adormi la volan. Tot pe surse am aflat că șoferul taximetrului mai adormise și cu alte ocazii la volan, alături de clienți de ai săi, cu care plecase în cursă. Din nefericire de această dată în tragicul accident și-a pierdut viața un tânăr refugiat din Eritreea (Africa), în vârstă de doar 21 de ani.  

 Dacă acest diagnostic se va confirma, întrebarea este  cine și cum i s-a dat  dreptul acestui om de a practica taximetria, punând în acest fel în pericol atât viața lui cât și a pasagerilor. Pentru a afla  mai multe despre șoferul taximetrului implicat în accident  zilele acestea am stat de vorbă  cu câțiva dintre colegii săi, care ne-au confirmat bănuielile.  Unul dintre aceștia  ne povestea că,  o rudă de-a sa ar fi apelat cu ceva timp în urmă la colegul său, aflat acum pe un pat de spital,  și că  ajunși prin zona penitenciarului  Giurgiu, a observat cum  taxiul și-a schimbat brusc sensul de mers. Ruda sa , speriată, ce a  înțeles în fracțiuni de secundă că șoferul  taximetrului ațipise,  i-a relatat că l-a scuturat serios pe acesta  pentru a se trezi.

   Nu știm  dacă aceste declarații  sunt  doar simple speculații, însă am  dori ca  organele de cercetare să ne  ofere o variantă oficială așa cum se întâmplă în orice stat civilizat din Europa,  în care să ne explice cauzele ce au stat la baza acestui grav accident.

    Deja sunt voci care susțin că diagnosticul taximetristului ar fi acela de  infarct și că cei ce i-au dat atestatul ar încerca să mușamalizeze realitatea. Așa cum precizam în rândurile de mai sus toate acesteasunt deocamdată supoziții ce nu au nu se suțin pe probe dovedite de către organelle de anchetă. În același timp trebuie înțeles că dincolo de nevoia de a cunoaște adevărul  în acest caz , intenția noastră este aceea de a semnala  modul uneori ciudat în care se obțin atestatele  în profesii ca taximetria. Vom reveni asupra acestui subiect imediat ce  vor apare rezultatele anchetei ,  nutrind speranța că  toate aceste informații vor confirma faptul să toate cele de mai sus sunt doar niște speculații, deși dinamica accidentului este una care naște mari semne de întrebare, iar colegii taximetristului sunt Fermi în declarațiile făcute. Din nefericire bilanțul accidentului este destul de tragic: viața unui tânăr s-a sfârșit brusc, în timp ce șoferul taximetrului, va resimți, cu siguranță  multă vreme traumele acestui eveniment nefericit , ducând cu sine  tot restul vieții sale  responsabilitatea morții refugiatului ce a traversat mai multe continente pentru a-și găsi o viață mai bună, aici în România, cât și suferința fizică a  celeilalte   victime ce zace  la această oră, alături de el, pe patul de spital.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Daca sursele astea au avut cunostinta de problemele de sanatate ale acestui taximetrist, si nu au raportat la autoritati, inseamna ca sunt la fel de vinovati ca si el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here