Dinu-Ionel-1111Ne-am obișnuit deja cu știrile alarmiste și pline de morbul catastrofelor atunci când președintele Partidului  Mișcarea Populară Giurgiu, Ionel Dinu,  face declarații de presă. Rămas liderul unei organizații care are loc lejer într-o cabină de duș , Dinu continuă să joace rolul de prezicător. Acest lucru l-a făcut și în conferința de presă de vineri 22 mai.

Am mare încredere în presa locală pentru modul în care tratează subiectele dezbătute în conferințele de presă de către partidele politice, și le mulțumesc tuturor pentru acest lucru, a declarat Ionel Dinu, deși nu a făcut nicio precizare despre ce subiecte anume este vorba…

Mă bucură faptul că Florian Nicolae s-a hotărât în sfârșit să candideze pentru Primăria Giurgiu – și-a început președintele Dinu prestația …  Am văzut și celelalte opțiuni care se anunță și cred că în 2016 va fi o competiție cum n-a mai fost niciodată; vor fi foarte mulți candidați de la toate partidele. Dacă până azi, se anunțase Nicolae Barbu, acum a apărut Nicolae Florian, Toma Petcu … Eu îl aștept pe viceprimarul Alexandru Vladu să candideze din partea PMP Giurgiu. Aștept să ne dea cât mai curând un răspuns în acest sens. Dacă nu ne va da un răspuns favorabil, atunci voi anunța la momentul oportun altă candidatură – a mai spus Dinu, cu o undă de ironie premonitorie.

La început am fost puțin surprins, a mai declarat Ionel Dinu, de faptul că Florian Nicolae un social democrat convins  va candida pentru Primăria Giurgiu, dar când am văzut pe 19 mai ce decizie a luat mi-am revizuit atitudinea față de el și consider că este un lucru foarte bun. E un om care a făcut foarte multe lucruri bune pentru giurgiuveni.  În competiție va intra și Liliana Ciobanu pentru un nou partid, dar și Constantin Buduru pentru noul partid România Unită sau … cine știe cum s-o mai numi el, întrucât derivă din partidul ecologist! Vă spun sincer că bătălia pentru Primăria Giurgiu va fi pe viață și pe moarte! Nu știu din ce partid va face parte până la urmă Florian Nicolae în 2016,  dar știu un lucru sigur: că nu se mai simte bine în PSD din cauza unora! Sunt sigur că încearcă să-și găsească rapid rostul și liniștea în alt partid! …Giurgiuvenii sunt sătui de promisiunile cu locuri de muncă, aducerea investitorilor și creșterea nivelului de trai!-  jurnaliștii prezenți sesizând că Dinu făcea aluzie la contractul cu cetățenii al primarului Nicolae Barbu . Ei își doresc mult mai mult de la viitorul primar, își doresc fapte nu vorbe.

(…) PMP Giurgiu nu încearcă să ia neapărat membri de partid de la alte formațiuni politice. Noi avem nevoie doar de un candidat pentru funcția de primar al municipiului. Ceilalți actuali primari din județ, cu certitudine vor pleca doar acolo unde își găsesc un cadru mai proprice de acțiune politică. Momentan este o conjunctură favorabilă faptul că PSD Giurgiu are mai mulți posibili candidați pentru Primăria Giurgiu! Dar acești oameni cu imagine bună nu le-au aparținut dintotdeauna, ei le-au venit din afară și nu comentez cum și de ce: Nicolae Barbu, Alexandru Vladu, Florian Nicolae, sunt oameni care n-au activat prea mult în PSD!- a mai spus președintele PMP Giurgiu.

(Heliade CĂLIN )