Conform celor de la Ioan Niculae, cel mai bogat român, a plătit 40.000 de dolari pentru a vâna un elefant, după care alţi 50.000 de dolari pentru a-l împăia şi transfera în Europa din Africa de Sud, relatează cotidianul sud-african Sunday Times, în ediţia electronică.

Niculae a împuşcat elefantul în februarie în Hoedspruit, Limpopo, dar acesta nu a fost încă transferat în România, potrivit www.timeslive.co.za.Împăierea unui elefant este un proces îndelungat, iar în acest caz a durat şapte luni. Doar jupuirea lui de piele a necesitat cinci zile, timp în care au lucrat simultan şase persoane. Livrarea a fost întârziată pentru că, pe lângă elefant, Niculae a vrut ca şi alte animale să fie împăiate. În total, este vorba despre 19 trofee, care vor fi duse la Durban şi îmbarcate pe un vapor. Costul total al împăierii animalelor a fost de 83.096 de dolari, pe lângă transport, care costă aproximativ 24.000 de dolari, şi preţul plătit pentru vânarea lor. Majoritatea trofeelor le sunt transportate clienţilor cu avionul, dar cele de dimensiuni mari, cum ar fi elefanţi, girafe, rinoceri sau hipopotami sunt transportate pe mare. Majoritatea animalelor sunt vânate în Africa de Sud, dar firma primeşte trofee şi din Tanzania, Zimbabwe, Zambia şi Etiopia.

Evident că au fost voci care s-au întrebat cum se face că Ioan Niculae nu are bani pentru a-și plăti salariații, dar nu face rabat de la a cheltui sume considerabile pentru  a împăia animale. Un cinism care ne aduce aminte de vremurile dinainte de 90, pe care probabil Niculae le regretă și în care probabil i s-ar fi permis să îi împăieze pe cei nemulțumiți și poate și pe câțiva din jurnaliștii care nu încetează cu astfel de aprecieri…(Jurnalul)


2 COMENTARII

  1. UN FOST SECURIST ANCHETAT SI EL DE DNA, CARE CU AJUTORUL PRIMARILOR ILIESCU SI BARBU A CUMPARAT SI CUMPERA TOT ORASUL. NU ISI PLATESTE ANGAJATII ARE DATORII LA STAT , DAR NE SFIDEAZA CU EXCENTRICELE LUI GUSTURI. O ALTA PAIATA COMUNISTA, BOLNAL DE PUTERE SI CULTUL PERSONALITATII.

  2. Ion Nicolae este un primitiv periculos, infractor , care isi manifesta firea violenta fata de bietele animale.
    Ce om sanatos la cap ar impusca un elefant?
    Dar el nu este om, ci bestie!
    Sper sa finalizeze DNA dosarul ca sa mearga si Nicolae la puscaria Poarta Alba alaturi de colegii infractori din fotbal.
    Mi-e scarba de astfel de …specimene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here