eurovision-concurs-muzical-geo-politic Am aflat că liberalii giurgiuveni din Biroul Politic Județean al PNL Giurgiu s-au întâlnit pe 9 decembrie,  la  un Club  din orașul Mihăileşti, gazdă fiind Drăgan Ion, favoritul copreședintelui PNL Giurgiu,  Gheorghe Ștefan, la candidatura pentru funcția de primar  a orașului Mihăilești . După cât se pare locația a fost aleasă pe de-o parte pentru că Gigi Ștefan este din partea locului și pe de altă parte că Mihăileștiul este mai departe de ochii presei locale. Nu știm cine le-a cântat liberalilor la masă dar cu siguranță au fost și din cei ”cântați” la conducere, din rândul celor ce nu au fost invitați…!

La summit-ul liberal  au participat  cei doi copreşedinţi, preşedinţii organizaţilor locale, consilierii locali şi judeţeni ai PNL. Se pare că au mai fost  invitați şi unii primari care negociază cu PNL-ul ,pentru a candida la alegerile locale din 2016 din partea acestui partid.   Acest demers de a racola primari   pare  cel puțin ciudat în condițiile în care se la acest moment se așteaptă o decizie legislativă care să tranșeze ce se va întâmpla cu  cei care au schimbat partidul,  conform Ordonanței 55, cât și ce se va întâmpla cu unii dintre membri , sub raportul criteriilor impuse de  PNL în legătură cu condamnarea traseismului politic. 

Tot din rândul acțiunilor premature  se înscrie și zelul copreședintelui Dumitru Beianu care va trebui să treacă printr-o anchetă care să investigheze  toate contractele încheiate de acesta pe vremea când era președinte de Consiliu județean ,  ulterior , în funcție de rezultatul cercetării,  să  demonstreze că respectă criteriile impuse de la Centru.

 În concluzie, PNL Giurgiu se cam pripește , confirmând sintagma  : graba este neprevăzătoare și oarbă!

(Marian TARU)