Începând cu data de 11 octombrie, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu are doi noi adjuncţi. Este vorba despre comisarul şef de poliţie Viorel Chiran – împuternicit adjunct al inspectorului şef al ITPF Giurgiu, pe linie operativă, şi comisar şef de poliţie Valentin Neguţ – împuternicit adjunct al inspectorului şef al ITPF Giurgiu, pe linie logistică.

Cei doi au fost prezentaţi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, la sediul ITPF Giurgiu.

Viorel Chiran lucrează de aproximativ 26 de ani în poliţia de frontieră, singura „întrerupere” fiind marcată de participarea sa, în perioada anilor 2008 – 2009, la o misiune ONU în Haiti.

Ca obiective, acesta şi-a propus, în principal, combaterea migraţiei ilegale, ţinând cont de actualul context internaţional, precum şi combaterea contrabandei cu mărfuri şi produse accizabile.

Valentin Neguţ este de profesie inginer constructor, şi din anul 2007 lucrează în cadrul ITPF Giurgiu. Timp de doi ani, între 2010  şi 2012, a lucraat ca inginer de şantier pentru Centrul Integrat pentru Securizarea Frontierelor, actualul sediu al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

„Principalul meu obiectiv este organizarea de aşa manieră încât colegii mei din sectorul operativ să nu aibă de suferit din pricina vreunor lipsuri. La momentul actual, dotarea logistică – mijloace de transport şi aparatură – este la un nivel satisfăcător, singura problemă pe care o întâmpinăm fiind cea a lipsei de personal, odată cu pensionările din sistem”, preciza Valentin Neguţ.

(Jurnal)