De mai bine de şapte luni, cei aproximativ cinci sute de însoţitori ai persoanelor cu handicap, aflaţi în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, îşi aşteaptă încă salariile, care nu le-au mai fost plătite din luna mai. Între timp, s-au acumulat datorii, restanţe, care pe unii dintre ei i-au adus în pragul disperării.

Strânşi în faţa sediului Prefecturii, pe parcursul întregii săptămâni, cele câteva zeci de persoane – care s-au putut deplasa la miting – îşi strigă neajunsurile. E drept, prefectul Noruţ Stănişteanu i-a primit, în cursul zilei de miercuri, la o discuţie, dar numai pentru a le spune că nu are cu ce să îi ajute, şi că trebuie să înţeleagă situaţia, că doar e criză pentru toată lumea, după cum ne spunea preşedinta Asociaţiei „Viaţa şi Speranţa 2003” Giurgiu, Mariana Mola.

„Suntem disperaţi. Trebuie să luăm medicamente, mâncare pentru copii, trebuie să mergem cu ei la spitale, la Bucureşti. Toţi banii pe care îi mai avem sunt câteva monezi, câţiva bănuţi, să mai luăm o pâine…Nu mai punem datoriile pe care le-am acumulat în aceste luni. O să ajungem să ne dăm foc aici, în faţa Prefecturii, pentru că nu mai ştim încotro să o apucăm!”, ne spuneau o parte dintre protestatari.

Mitingul s-a desfăşurat în fiecare zi, timp de cinci zile, iar o parte a celor prezenţi spuneau că, în cazul în care nu li se vor rezolva problemele, se văd nevoiţi să intre în greva foamei.

Oana CĂLIN