Peste 800 de persoane din judeţul Giurgiu au beneficiat de consultanţă în domeniul muncii sau au urmat cursuri în diverse meserii în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. “Obiectivul principal al proiectului a fost acela de asigurare de resurse umane flexibile, capabile şi moderne, necesare susţinerii dezvoltării economice şi sociale durabile, precum şi creşterea oportunităţilor de angajare pentru şomerii tineri din judeţul Giurgiu”, a declarat miercuri, 25 noiembrie, managerul de proiect, Rodica Ciobanu.

Pe parcursul proiectului, care a durat 11 luni, în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2009, au fost instruite în meseriile de operator introducere, validare şi prelucrare date, agent vânzări şi contabil 97 de persoane, au primit consiliere în tehnicile de căutare electronică a unui loc de muncă un număr de 109 persoane şi 538 de persoane au fost înscrise pe portalul de mediere electronică.

Totodată, 67 de persoane au participat la consultanţă în vederea începerii şi dezvoltării unei afaceri, identificarea şi utilizarea fondurilor europene, şi pregătirea documentelor de înregistrare pentru societăţi. Proiectul “www.jobgiurgiu.ro, continuă! a fost iniţiat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de INFO GRUP SRL Giurgiu, şi s-a desfăşurat în 33 de localităţi din judeţ, având o valoare de peste 70.000 de euro. Aceeaşi societate, INFO GRUP, a precizat Rodica Ciobanu, va implementa un nou proiect intitulat “Terase verzi peste Europa”.

Noul proiect are o durată de 24 de luni, o valoare de 15.000 de euro şi este finanţat prin Grundtvig. Scopul său este educaţia în contextul dezvoltării durabile prin instruire şi schimb de bune practici europene în cadrul parteneriatului- manifestarea creativităţii şi dezvoltarea cetăţeniei active.

AGERPRES pentru Jurnal giurgiuvean

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.