Doi migranţi ascunşi într-un camion,

descoperiţi la Giurgiu

 

 

 

În data de 11.12.2014, ora 21.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, cetăţeanul moldovean Lilian C., în vârstă de 43 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, hote de bucătărie, din Turcia pentru Rusia.

În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi recusută pe interior. Procedând la verificarea camionului, în compartimentul marfă al semiremorcii au fost descoperiți doi bărbați . Aceștia nu aveau asupra lor niciun document de identitate şi nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională. La cercetări, şoferul camionului, a declarat că nu ştie cum au ajuns persoanele respective în compartimentul marfă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, cele două persoane  au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.