elevi

Săptămâna viitoare se dă startul Evaluării Naţionale 2015. Elevii de clasa a II-a sunt cei care vor fi începe primii  şi anul acesta. În următoarele două săptămâni, elevii de la clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine la rândul lor testările naţionale după model PISA. Acesta este al doilea an la rând când Ministerul Educaţiei organizează evaluări la nivel naţional care ar trebui să le arate profesorilor nivelul copiilor înainte să ajungă la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a. Astfel, pentru elevii de clasa a II-a, primul test de la Evaluarea Naţională 2015 vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, al doilea vizează competenţele de receptare a mesajelor citite şi al treilea este testul la matematică.

Testele se vor susţine pe 18, 19 şi 20 mai.  Evaluare Naţională 2015: testele pentru clasele IV şi VI La rândul lor, copiii de clasa a IV-a vor fi testaţi la limba română şi matematică, iar cei de-a VI-a la română, matematică şi ştiinţele naturii. În ceea ce priveşte durata testărilor la Evaluarea Naţională 2015, la clasa a II-a acestea vor dura 30 de minute, în timp ce la elevii mai mari 60 de minute. Fiecare test în parte va fi corectat în cadrul şcolilor de către doi profesori din unitatea respectivă, în termen de cel mult 7 zile de la susţinerea acestora, iar rezultatele nu se vor trece în catalog. Pe baza rezultatelor obţinute la testele de Evaluare Naţională, cadrele didactice vor elaborează planuri individualizate de învăţare acolo unde este nevoie şi îi informează pe părinţi şi pe elevi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate. rol.

De asemenea, pe baza rezultatelor de la Evaluarea Naţională, Ministerul Educaţiei va întocmi un raport final pentru analiza de sistem .

Testele sunt făcute după model PISA, unde exerciţiile sunt formulate în aşa fel încât să te pună în situaţii de viaţă în care să foloseşti cunoştiinţele dobândite

Potrivit calendarului Evaluării Naţionale 2015, elevii de clasa a II-a susţin testul la română scris pe 18 mai, apoi la citire pe 19 mai şi la matematică pe 20 mai. Există şi teste de limba maternă pentru minorităţi, pe 21 şi 22 mai. Elevii de clasa a IV-a susţin româna pe 26 mai, matematica pe 27 mai şi limba maternă pe 28 mai, iar cei de a VI-a au Limbă şi comunicare pe 2 iunie şi Mate şi Ştiinţe ale Naturii pe 3 iunie.