pompieri_58993300Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la  fabrica de ulei OLEOMET din Giurgiu, la intrarea fostei Fabrici de Zahăr a municipiului. În incendiu au ars 1.300 de litri de ulei, patru tone de floarea soarelui ,  fiind afectate utilaje folosite în producţia de ulei. Pompierii au reuşit să stingă focul după o intervenţie care a durat aproape patru ore!

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Mădălina Boţoroagă, incendiul a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 4.18, flăcările cuprinzând o hală de depozitare din incinta fabricii de ulei din municipiul Giurgiu.

În incendiu au ars aproximativ 1.300 de litri de ulei, patru tone de floare soarelui, acoperişul halei şi fiind afectate prese de ulei, elevatoare şi uşile secţiei de îmbuteliere a fabricii.

Trei autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o autospecială de salvare la înălţime şi un echipaj SMURD au intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului.  Cei 17 ofiţeri şi subofiţeri de la Detaşamentul Giurgiu au reuşit să lichideze incendiul după aproape patru ore.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător. (Jurnal)