Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Giurgiu au probat activitatea infracţională a unui tânăr de 31 ani din localitatea Vidra, judeţul Ilfov, cercetat pentru evaziune fiscală, care  a prejudiciat bugetul de stat cu peste 7 milioane lei.

În data de 15 octombrie, poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor şi Acţiuni Speciale  din  I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale al I.P.J. Ilfov şi cu suportul de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Giurgiu au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Vidra, satul Sinteşti, judeţul Ilfov, ocazie cu care au fost executate trei mandate de aducere.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că S. D., un tânăr de 31 ani din localitatea Vidra, judeţul Ilfov, în perioada iulie 2012 – decembrie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Giurgiu, având ca obiect de activitate – colectarea şi valorificarea deşeurilor reciclabile, a realizat operaţiuni comerciale şi venituri, pe care a omis să le evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale şi a înregistrat operaţiuni fictive, în numele societăţii, prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma de 7.235.039 lei, respectiv impozit pe profit şi TVA.

Faţă de administratorul societăţii a fost dispusă măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi prezentat Tribunalului Giurgiu la data de 16.10.2014 cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.