Iniţiativa legislativă a senatorului Cezar Măgureanu de modificare şi completare a Legii nr.150 privind creditul agricol pentru producţie a întrunit votul majorităţii senatorilor, reuniţi, marţi, 3 noiembrie în şedinţa senatului. În urma acestei modificări vor beneficia de facilităţile oferite de actuala lege şi cooperativele agricole înfiinţate în baza legii privind cooperaţia agricolă, privite de iniţiator ca fiind o şansă de relansare la scară mare a agriculturii româneşti în această perioadă de criză economică.

Iniţiativa de modificare a legii a avut în vedere că, pe lângă garanţiile oferite de Fondul Naţional de Garantare a Creditului Rural (care oferă o garanţie de până la 50% din valoarea creditului) să se ia în considerare garantarea creditului agricol şi de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, fond care asigură o garanţie de până la 80% din valoarea creditului luat.

Adoptată în Senat, legea va ajunge pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind Camera decizională. După cum ne-a declarat la scurt timp după încheierea şedinţei Senatului, următoarea iniţiativă legislativă a senatorului independent Cezar Măgureanu va avea ca obiectiv refacerea sistemului de irigaţii, „lipsa unei astfel de măsuri aducând grave prejudicii agricultorilor din judeţul Giurgiu dar şi din ţară”. După cum ne declara senatorul giurgiuvean toate aceste iniţiative au avut ca punct de plecare întâlnirile pe care le-a avut senatorul giurgiuvean cu agricultorii din judeţ, precum şi memoriile primite la Biroul său senatorial.

În opinia senatorului Cezar Măgureanu, important este faptul că, noua sa calitate de senator independent, nu afectează în nici un fel activitate sa parlamentară, ea desfăşurându-se normal, în beneficiul celor care l-au ales.

C.M.