trenTrenurile vor circula mai încet în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi de până la 37 de grade Celsius, cum a fost luni 26 iunie, la Giurgiu,  a anunțat CFR SA, compania care administrează rețeaua de căi ferate din România.

După ce meteorologii au anuntat, ca vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a țării, iar în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei si local in Muntenia va deveni caniculară, în această perioadă cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius, CFR SA a anuntat că masura de reducere a vitezei este obligatorie, din cauza faptului că la astfel de temperature șinele se dilată putând produce deraieri…

„Măsura este obligatorie pentru siguranța traficului feroviar și, de asemenea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată deoarece, în astfel de perioade, temperatura înregistrată la nivelul șinei poate depăși 50 de grade Celsius„, se arată în comunicatul citat. Personalul de întreținere al CFR va efectua revizii suplimentare pe întreaga rețea feroviară, prin verificarea directă ale căii și măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor în șină etc.

cale-ferata-canicula

Compania CFR recomandă totodată  călătorilor ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre graficul de circulație la stațiile și agențiile CFR din București și din țară. Călătorii pot obține informații în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulație, de pe site-ul companiei.

(Jurnal)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here