DSC_0034-300x185În data de 14 decembrie a avut loc ultima conferință de presă din acest an a PNL Giurgiu, la care au participat cei doi copreședinți – Dumitru Beianu, respectiv Gheorghe Ștefan , alături de președintele Organizației Municipale și candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Giurgiu, Florian Nicolae, dar și psihologul Monica Lăceanu, membră a Biroului Executiv Municipal.

        Toți vorbitorii și-au concentrat discursurile pe realizarea unui scurt bilanț de sfârșit de an al activității PNL, pe prezentarea viitoarelor intenții și proiecte politice ale partidului și, bineînțeles, au dorit să le adreseze giurgiuvenilor urări cu ocazia sărbătorilor de iarnă:

        Încheiem un an cu o activitate intensă în PNL, cu multe schimbări și cu multe momente importante. Dincolo de realizările noastre de până acum, ne pregătim de alegerile locale din 2016. Dacă ar fi să fac referire la așteptările comunității giurgiuvene, aș aduce în discuție ultimul sondaj realizat de Agenția de Rating Politic la nivel național, care relevă că pentru români, inclusiv pentru giurgiuveni, cele mai importante probleme sunt legate de lipsa locurilor de muncă, de lupta împotriva corupției și de îmbunătățirea sistemului sanitar. La nivelul județului Giurgiu, realizările în privința locurilor de muncă nu sunt pe măsura așteptărilor. În primul rând, cred că au greșit cei care și-au asumat acest angajament. Eu cred că PNL a abordat cu responsabilitate acest subiect extrem de important și de delicat și așa vom proceda și în continuare (…). Pentru acest an, pot spune că suntem mulțumiți de activitatea de până acum, chiar dacă niciun alt partid nu a fost atât de ”prins” în hora unor declarații și gesturi care nu-și aveau rostul (…). Încheiem o etapă care ne dorim să fie continuată prin conlucrare și prin prezentarea celui mai bun program pentru anul electoral 2016, pentru dezvoltarea comunității giurgiuvene. Doresc să le transmit pe această cale giurgiuvenilor un sfârșit de an plin de bunăstare, de înțelepciune și, mai ales, să nu-și piardă speranța și încrederea că lucrurile se vor îmbunătăți – a spus Dumitru Beianu.

        Monica Lăceanu a dorit să infirme criza de identitate prin care trece Organizația de mai multă vreme, declarând : Vreau să vă spun că lucrurile stau foarte bine în PNL. Suntem o echipă serioasă, formată din oameni care spun ce fac și fac ce spun, iar sintagma ”o altfel de politică” chiar mi-aș dori să o luați în serios, chiar dacă pentru aceasta beneficiul nu este pe termen scurt, ci pe termen mediu și lung(…). Vă doresc tuturor toate cele bune, multă sănătate, împlinirea tuturor dorințelor și un an nou mult, mult mai bun decât cel care a trecut și vă promitem că vom face tot ceea ce este posibil ca o parte din așteptările giurgiuvenilor legate de ceea ce poate să facă structura politică, să fie îndeplinite

        Nicolae Florian la rândul său a declarat: Aș dori să mulțumesc în primul rând Organizației Județene a PNL pentru încrederea acordată, tuturor colegilor liberali din municipiul și județul nostru, precum și Organizației Centrale pentru faptul că PNL Giurgiu devine o echipă din ce în ce mai unită, mai puternică și mai apropiată de interesele giurgiuvenilor (…). Sunt convins că în anul care vine vom reda valoarea simbolurilor urbei noastre și vom aduce mulțumire în rândul cetățenilor. Dați-mi voie să urez tuturor giurgiuvenilor sănătate, bucurii și tot ceea ce ei își doresc să li se îndeplinească .

        În finalul întâlnirii cu presa copreședintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ștefan a conchis: Vă mulțumesc pentru anul frumos pe care l-am traversat împreună, cu bune și cu rele și vă asigur în continuare de tot respectul meu (…). Încercăm și noi, politicienii, să ne schimbăm și prin dvs., presa, sperăm să schimbăm și mentalitatea opiniei publice față de politicieni și, nu în ultimul rând, sperăm ca și presa să vină cu prezentări obiective în fața publicului. Vă doresc sărbători fericite și un an nou cu sănătate.

(Teodora NICOLAU)