În cadrul conferinţei de presă a Organizaţiei judeţene a PNL, de vineri, 16 mai, au fost prezenţi şi doi foşti lideri social democraţi, preşedinţi ai organizaţiilor locale, Ion Drăgan din Mihăileşti şi respectiv, Daniel Burdulea din Ulmi. Cu acest prilej cei doi foşti pesedişti au explicat jurnaliştilor motivele care i-au determinat să părăsească barca puterii şi să treacă în corabia celui mai mare partid de opoziţie. Daniel Burdulea a menţionat printre altele: ”Este o onoare să fac parte din familia liberală, onoare care mă obligă să obţin un scor cât mai bun la alegerile europarlamentare, deşi până atunci mai este foarte puţin timp. Nu am venit în PNL ca să mă răzbun pe PSD întrucât mi-a dizolvat organizaţia în timp ce făceam campanie electorală! Am  venit să le dovedesc că l-au pierdut pe … MURINIO! Nu mi-a fost greu să accept să vin la PNL deşi aveam un proiect cu cetăţenii. Nu vreau să creadă lumea că mă mut de la un partid la altul, după ce am fost şi pe la PDL, cu ani în urmă. Până pe 25 mai voi căuta să conving cetăţenii din comuna Ulmi că PNL va fi ultimul partid din care fac parte şi să voteze echipa sa de Eurocampioni. Pentru mine, care acum sunt preşedintele Organizaţiei Ulmi a PNL, textul cel mai mare va fi în 2016 când sper să devin primarul comunei, deşi până atunci vor mai fi şi alegerile prezidenţiale. Chiar dacă în doi ani cât am făcut parte din PSD nu am fost invitat la nicio conferinţă de presă, în campania electorală nu voi da în Nicolae Bădălău şi nici în Nicolae Petre, actualul primar de Ulmi. Am plecat din PSD întrucât nu puteam face echipă cu primarul liberal care a trecut de partea PSD!”

O dată cu Daniel Burdulea în PNL au venit şi alţi membrii ai PSD-ului local, oameni nemulţumiţi că au fost daţi afară din partid fără să li se spună de ce – în timp ce făceau campanie pentru PSD, a menţionat Vasile Mustăţea. Practic la Ulmi a fost şi nuntă şi înmormântare, în acelaşi timp! Murea organizaţia PSD condusă de Daniel Burdulea şi se năştea organizaţia PNL condusă tot de el!” a mai spus Mustăţea.

Susţinem USL şi din acest motiv mergem la PSD…!

 

Motivul pentru care preşedinţii organizaţiilor liberale din Mihăileşti şi Ulmi, Nicolae Petre şi Mihai Dobre, spun că au plecat spre PSD întrucât susţin USL,  este o glumă pentru copiii de la grădiniţă –  a precizat  recent preşedintele liberalilor Vasile Mustăţea. Ei se lasă amăgiţi de Bădălău care le spune că poate să le susţină proiectele. Este o aberaţie imensă! Nu intră în atribuţiile unui parlamentar susţinerea proiectelor comunale sau orăşeneşti. De proiecte se ocupă doar Consiliul judeţean, iar actualul primar din Ulmi Nicolae Petre nu mi-a reproşat nimic! Comuna este prinsă în Masterplanul judeţului cu apă şi canalizare în toate satele sale, plus staţii de epurare. La Ministerul Dezvoltării comuna este prinsă cu modernizarea drumurilor şi aşa va rămâne, întrucât eu nu voi proceda niciodată cum a procedat PSD când a tăiat fondurile celorlalţi primari care nu erau la ei, pe vremea Guvernului Năstase. La rândul său, Ion Drăgan, preşedintele Organizaţiei PNL Mihăileşti a declarat: Am revenit la PNL, deşi în ianuarie fusesem ales preşedintele Organizaţiei PSD, partid pentru care am făcut campanie electorală până acum o săptămână când m-am trezit cu organizaţia desfiinţată!  Primarul Mihai Dobre a făcut o altă organizaţie, iar mie şi echipei mele ni s-a spus că nu mai facem parte din PSD!  După câteva zile de dezamăgiri, alături de doi profesori, foşti liberali, şi de mai mulţi tineri am hotărât să mergem mai departe şi să răspundem favorabil invitaţiei domnului Vasile Mustăţea de a veni în PNL. De fapt am revenit acasă, deşi ne mai contactase şi alte partide. Primarul s-a răzbunat pe mine şi în 2012 când m-a scos nejustificat la locale de pe listele PNL, dar asta este viaţa – cea fost a trecut, cu bine. Îi cunosc de circa 20 de ani pe Vasile Mustăţea, Dumitru Gavrilă şi Marian Măroiu şi împreună cu echipa mea tânără, formată din băieţi cu studii superioare sau tineri care urmează două facultăţi, vom obţine rezultate foarte bune. Suntem deja gata să ne ”batem” de la egal la egal cu PSD –ul din Mihăileşti. Cetăţenii ne asigură că… şi dacă ne-am fi mutat la UDMR tot ne votau! – mai ales că primarul actual se răzbună pe cetăţenii din cele două sate ale oraşului Mihăileşti,  mergând până acolo încât tergiversează eliberarea Certificateleor de producător! Sper ca pe 25 mai să vină la vot 60% din cetăţenii cu drept de vot şi PNL Mihăileşti să obţină circa 1.000 de voturi.

Preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL, Vasile Mustăţea a mai precizat că Daniel Burdulea şi Ion Drăgan urmează să fie aprobaţi în prima Delegaţie Permanentă a PNL Giurgiu şi să devină vicepreşedinţi ai organizaţiei, aceeaşi funcţie urmând să fie deţinută şi de Ion Mateescu, directorul DJT Giurgiu.

Heliade CĂLIN