pescuit-delta-dunariiPescarii pot primi până la jumătate din costul total al unui proiect care să contribuie la diversificarea veniturilor (investiții la bord, investiții în turismul pentru pescuitul cu undița, restaurante cu specific pescăresc, servicii de mediu aferente pescuitului, activități educaționale privind pescuitul). Valoarea maximă exigibilă a unui proiect este de 150.000 de euro (echivalent în lei), iar sprijinul financiar nerambursabil nu poate depăși echivalentul în lei a 75.000 de euro.

De fondurile alocate acestei măsuri pot beneficia companiile și ONG-urile cu activitate economică în domeniul acvaculturii, pentru noi investiții productive, investiții în modernizarea fermelor, diversificarea producției, dar și a surselor de venituri, cum ar fi prin dezvoltarea turismului. Beneficiarii pot obține până la 50% din valoarea totală a proiectului. 75% din resurse provin de la FEPAM, restul fiind contribuția publică națională.

Solicitanții eligibili pentru accesarea fondurilor nerambursabile prin intermediul acestei măsuri sunt operatori care dețin amenajări piscicole situate în situri Natura 2000 și au înregistrat costuri suplimentare sau pierderi de venituri din cauza cerințelor/restricțiilor aferente acestor situri. În cadrul acestei măsuri sunt acordate compensații anuale pentru promovarea acvaculturii cu un nivel ridicat de protecție a mediului înconjurător.

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here